Dis Hekimi Uyardi Açiklamasi 'Implant Ömür Boyu Kullanilabilir'

Dis Hekimi Uyardi Açiklamasi 'Implant Ömür Boyu Kullanilabilir'

Dis Hekimi Burhan Kaan Bafra, “Implant tedavisi 18 yas üzeri, çene ve yüz gelisimini tamamlamis kisilere uygulanir. Gerekli bakimlar ve temizlik yapildigi takdirde uygulanan implant ömür boyu kullanilabilir” dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Agiz ve Dis Sagligi Uzm. Dt. Burhan Kaan Bafra, hizla gelisen teknoloji ile dis hekimliginde geleneksel olarak kullanilan köprü protezlerine alternatif olan implant tedavisin hakkinda bilgilendirmede bulundu.

“Saglikli dislere kavusmak mümkün”

Implantin, çene kemigine yerlestirilen ve protezlere destek için yapilan yapay dis kökleri oldugunu söyleyen Dt. Bafra, “Bölgeye uygulanan implantlar üzerine dis protezi de uygulanarak görsel olarak da iyilestirme saglanir. Bu tedavi yöntemi saglikli dislere kavusmak için en etkili yoldur. Implant tedavisi 18 yas üzeri, çene ve yüz gelisimini tamamlamis kisilere uygulanir. Gerekli bakimlar ve temizlik yapildigi takdirde uygulanan implant ömür boyu kullanilabilir. Çene yapisi ve kemik dokusu saglikli olan hastalarda çekimden hemen sonra implant tedavisine baslamakta herhangi bir sakinca yoktur. Ayni gün içinde 12-15 implant uygulanabilir. Hastanin alt ve üst çenesi için implant dis yapiminda dogru yerlestirme kritik önem tasir” diye konustu.



Agri hissedilmiyor

Dis implanti yüzeyinin, yumusak doku ve kemikle uyumlulugu en üst düzeyde olan titanyumdan olustugunu söyleyen Dis Hekimi Burhan Kaan Bafra, “Implant uygulamasi cerrahi operasyonla tek seansta ve lokal anestezi esliginde yapilir. Siddetli dis hekimi fobisi bulunan hastalarimizda ise genel anestezi altinda implant tedavileri yapilabilmektedir. Hasta bu islem esnasinda agri hissetmemektedir. Islem sonrasi agrilar genellikle agri kesicilerle geçebilen düzeyde agrilardir. Islem süresi tek implant uygulamasi için yaklasik 5-10 dakika araligindadir. Kanal tedavisi ve diger cerrahi islemlere kiyasla implant uygulamasi çok daha basit ve kisa süreli bir islemdir. Hasta uygulama öncesi, kemik uygunlugu, sistemik hastaliklar, sosyal aliskanliklar, hijyen aliskanliklari açisindan degerlendirildikten sonra dis implant uygulamasina karar verilir. Çekilen çesitli röntgenler neticesinde de uygulanacak implantin boyutlari kararlastirilir. Uygulama sonrasi 2,5-3 ay gibi bir bekleme süresi vardir. Bu sürenin sonunda implant üstü protez yapimina geçilir. Ayrica yapilan detayli muayene sonucunda kaliteli ve yeterli kemik seviyeleri tespit edilen hastalarda gelisen teknoloji ile beraber implant uygulamasini takiben 2 gün içerisinde implant üstü protezleri yapmak günümüzde mümkün hale gelmistir” seklinde konustu.



Implant tedavisi sonrasi agiz bakimi

Implant sonrasi agiz bakiminin nasil olmasi gerektigine de deginen Dt. Bafra, “Genel dis sagligini korumak amaciyla yapilan bakimlar, implant uygulanan dis için de geçerlidir. Fakat yine de implantlara ekstra bir özen göstermekte de fayda vardir. Öncelikle disler günde en az 2 defa firçalanmalidir. Ayrica implant aralarini dis ipi yardimiyla temizlemekte de fayda vardir” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile