Diş Hekimleri Haftası Başladı

Diş Hekimleri Haftası Başladı

Diş Hekimleri Haftası nedeniyle Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde Diş Hekimleri Odası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu

Diş Hekimleri Haftası nedeniyle Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde Diş Hekimleri Odası tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, "Vatandaş dişsiz, diş hekimi işsiz kalmasın" dedi.
Diş Hekimleri Haftası nedeniyle Başkan İlhan Karacalar tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Burada bir açıklama yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı İlhan Karacalar, "Yapılan araştırmalar sonucunda kayıp diş oranlarının çok yüksek düzeyde olduğu tespit edilmiş, protez yaşı gelişmiş ülkelerde 40-45 yaş iken ülkemizde 20-25 yaşına düşmüştür.
Diş Hekimliği Haftası'nda bütün bu olumsuz ağız ve diş sağlığı tablomuzun pozitifi dönüştürülebilmesi için başta hükümetimiz olmak üzere tüm yetkililere görev düşmektedir" diyerek şu şekilde konuştu:
"Özellikle tüm sağlık hizmetlerinde özelden hizmet alımı yapıldığı, tüm sağlık personelinin bu sistemde yer aldığı bir uygulamada, ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin özelden alınmayıp, sadece kamudan alınması hem vatandaşımızın hem de özelde çalışan, yatırım yapan, diş hekimlerini zorda bırakmaktadır.
Toplam 20 bin diş hekiminin bulunduğu ülkemizde, kamuda çalışan 5 bin diş hekimi ile hizmet vermeye çalışılmakta. 15 bin diş hekimi sistemin dışında kalmaktadır. Tüm sağlık sisteminde özelleştirme benimsenirken, ağız ve diş sağlığında kamunun büyütülmeye çalışılmasını anlamak mümkün değildir.
Bu çarpık yapının bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Vatandaş dişsiz, diş hekimleri işsiz kalmasın diyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile