Diş Hekimleri Zor Günler Geçiriyor

Diş Hekimleri Zor Günler Geçiriyor

Sayıları il genelinde 150'yi aşan diş hekimleri, mezun olduktan sonra yaklaşık 100 bin TL yatırımla açtıkları muayenehanelerinde hasta beklerken zor günler yaşıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan, Manisa Diş Hekimleri Odası Başkanı Sevgül Bora, yaşanan sıkıntıların temelinde, hükümetin genel sağlık politikalarının yattığını savundu. Devletin sağlık yükünü üzerinden atmak için Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinin (ADSM) yükünü arttırıp, serbest çalışan diş hekimlerinin hastalarını haksız rekabet ile aldığını söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) özel muayenehanelere ağız sağlığı için başvuran hastaların ücretlerini ödemeyerek Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde, Tıp Fakültesi Hastanelerinde, özel sağlık kurumlarında yığılmalara sebep vermesinin hastanın hekim seçme özgürlüğünün sözde kalması anlamına geldiğini belirten Bora, hastaların mutsuz, hekimlerin de kamuda da olsa yoğun ve güvencesiz şartlarda çalışan diş hekimlerinin mutsuz olduğunu söyledi.
HER ÖĞRENCİYE AĞIZ VE DİŞ KARNESİ
Bütün ağız ve diş sağlığını geliştirmek için yapılan uygulamaların başında gelen ağız taramalarının ilköğretimde olumlu sonuçlar vermediğini kaydeden Bora sözlerini şöyle sürdürdü: "Her bir öğrenciye karne gibi sürekli diş kontrollerinin yapılıp yazıldığı bir ağız ve diş karnesi verilmelidir. Diş sağlığı hakkında bilinçli bir nesil yetiştirmek için odamız bünyesindeki eğitmenlerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 'Diş Dostu Okul' projelerini hayata geçirmeye hazırdır. Bir diş hekimini yetiştirmek için harcanan para 200 bin dolardır.
Serbest diş hekimlerimiz ise ortalama günlük iki veya üç hastaya bakmaktadır. Muayenehanelerini tüm ekonomik zorluklara rağmen kapatmayarak ayakta kalma mücadelesi veren hekimlerimiz ise sosyal sorumluluk kapsamında böyle bir misyonu yerine getirmeye hazırdır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile