Toplantıda, diş hekimliği intörnlükle ilgili Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Komisyonu’na sunulan rapor hakkında bilgilendirme, diş hekimliği fakültelerinin 6 yıl olmasıyla ilgili Müfredat Oluşturma Komisyonu tarafından yapılan çalışmalar, eğitim modelleri gibi çok sayıda konu başlığı görüşüldü.
Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Sizleri Selçuk Üniversitesi adına Konya’da misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda da özellikle Rektör hocamıza, DSİ 4. Bölge Müdürümüze ve tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu ortamı sizlere onların sayesinde sağladık. İnşallah güzel bir toplantı olmasını diliyorum. Diş Hekimliği Dekanları Konseyi 16. Olağan Toplantısı’nı 2 günlük süreçte, çok başarılı şekilde, güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum” dedi.
“Tedavi edici hekimlikten, koruyucu hekimliğe yönelmeliyiz”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de yaptığı konuşmada, “Sizleri Konya’da ağırlamaktan, misafir etmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bir genel cerrahi uzmanı olarak hepimiz insan sağlığına hizmet ediyoruz ve diş hekimliği hocalarımızla, dekanlarımızla ciddi anlamda dayanışma içerisindeyiz. Ağız sağlığı bakımından oldukça gerilerdeyiz. En az bir ya da 2 diş çürüğü oranları itibariyle yüzde 50’lilerin üzerindeyiz. İlginçtir ağız sağlığı Amerika’da da çok kötüymüş. Bu nedenle sizlere çok büyük işler düşüyor. Bu olayın sadece var olan hastalıkların tedavi edilmesinden öte toplumun yeterli derecede bilinçlendirilmesi ve tedbirlerin alınması gerekiyor. Aslında tedavi edici hekimlikten, koruyucu hekimliğe yönelmemiz gerekiyor” diye konuştu.
“Üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya gayret gösteriyoruz”
Üniversite bünyesindeki 97 bin öğrenciyle Türkiye’de İstanbul Üniversitesi’nden sonra en kalabalık ikinci üniversite olduklarını ifade eden Prof. Dr. Şahin, “Ulusal ve uluslararası sıralamalarda geçen yıl 16’ncı sıradaydık, bu yıl biraz geriledik, 2 basamak geriye düştük. 18’inci sıradayız. Dünya sıralamalarında geçen yıl 802’nci, bu sene biraz gerilemişiz. 2018’in rakamları bu söylediklerim. 932’ye, 939’a gerilemişiz ama ilk binin içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı araştırmacı üniversiteler içerisinde yedek, aslında aday 5 üniversiteden birisiyiz. 2 gün önce YÖK Başkanımızla 15 üniversitenin rektörü ve rektör yardımcılarıyla toplantıda bir araya geldik. O toplantıda araştırmacı üniversite olmanın misyonu ve gereklilikleri bizlere aktarıldı. Bazı imkanlar verilecek. Kadro imkanları daha da çok artırılacak. Ülkemizin, bölgemizin gelişmesi için üniversitelerin destek ve katkısının ortaya çıkarılması istendi. Bunlar güzel şeyler. Üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız, yapmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından, Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’e hediye takdim etti. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi’ndeki toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Diş Hekimliği Dekanları Konseyi Başkanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimet Ünlü, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Doğan Dolanmaz ve Doç. Dr. Serhan Akman ile Diş Hekimliği Dekanları Konseyi üyesi yaklaşık 40 diş hekimliği fakültesi dekanı katıldı.
Diş Hekimliği Dekanlar Konseyi, Konya'da Buluştu
Diş Hekimliği Dekanları Konseyi 16. Olağan Toplantısı, Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.