Dişhekimliği Günü Ve Haftası

Dişhekimliği Günü Ve Haftası

Eskişehir Diş Hekimleri Odası Başkanı Metin Aktan, dişhekimliğinin bilimsel ve teknolojik olarak üst seviyelere geldiğini söyledi.

Eskişehir, Kütahya ve Bilecik Dişhekimleri Odası üyeleri 22 Kasım Dişhekimleri Günü ve Dişhekimliği Haftası dolayısıyla Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunma töreninden sonra basın açıklaması yapan Diş Hekimleri Odası Başkanı Metin Aktan, Kamuda çalışan dişhekimlerinin özlük haklarındaki eksiklikten dolayı resmi kurumlardaki dişhekimlerinin adeta köleleştiğini iddia etti.
Muayenehanelerde serbest dişhekimliği yapan meslektaşlarının durumunun endişe verici olduğunu belirten Aktan şöyle konuştu: "Ülkeyi yönetenlerin verdikleri sözlere rağmen ağız ve diş sağlığı hizmetinin muayenehanelerden satın alınmamasıyla ağız ve diş sağlığı merkezlerinin her geçen gün çoğalması nedeniyle büyük hasta kayıplarına uğrayan meslektaşlarımız geçimlerini sağlayamayacak durumlara düşürülüyor. Hükümetin sağlıkta dönüşüm projesinin uygulanması sektörde tekelleşmeyi getiriyor" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile