Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakci Açiklamasi 'Biz AB Üyelik Sürecinde Sivil Toplumu Önemsiyoruz'

Disisleri Bakan Yardimcisi Kaymakci Açiklamasi 'Biz AB Üyelik Sürecinde Sivil Toplumu Önemsiyoruz'

Disisleri Bakan Yardimcisi ve Avrupa Birligi (AB) Baskani Faruk Kaymakci, “Biz AB üyelik sürecinde sivil toplumu önemsiyoruz. AB üyelik sürecimiz belki üst düzeyde resmi temaslarla bürokrasi tarafindan baslatildi ve bugüne kadar getirildi ancak bundan sonra Türk sivil toplumunun diger Avrupa ülkelerinin sivil toplum örgütleriyle birlikte çalismasi bizim için çok anlamli ve degerli” dedi.

Disisleri Bakanligi AB Baskanligi tarafindan yürütülen ve Katilim Öncesi Yardim (IPA) altinda finanse edilen Türkiye ve Avrupa Birligi Arasinda Sivil Toplum Diyalogu Programi ve Sivil Toplum Destek Programi’nin kapanis töreni gerçeklesti. Düzenlenen törende konusan Disisleri Bakan Yardimcisi ve AB Baskani Faruk Kaymakci, “Biz AB üyelik sürecinde sivil toplumu önemsiyoruz. AB üyelik sürecimiz belki üst düzeyde resmi temaslarla bürokrasi tarafindan baslatildi ve bugüne kadar getirildi ancak bundan sonra Türk sivil toplumunun diger Avrupa ülkelerinin sivil toplum örgütleriyle birlikte çalismasi ortak sorunlara ortak çözümler üretmesi ve ülkemizin AB üyelik sürecini ilerletmesi bizim için çok anlamli ve degerli. Bu anlamda biz AB Baskanligi olarak sivil toplum kuruluslarimizla is birligi içerisinde olmaya birlikte çalismaya, ortak projeler yapmaya önem gösteriyoruz. AB üyelik müzakerelerinde her bir baslik altinda sivil toplum kuruluslarimizla geçmiste yakinda istisarelerde bulunmustuk” dedi.

IPA fonlarinin belirli bir bölümünü STK’lara ayirdiklarini belirten Kaymakci, “Bu baglamda AB Baskanligimizin, AB Temsilciligiyle yürütmekte oldugu 2 tane program var. Sivil Toplum Diyalog Programi ve Sivil Toplum Destek Programi. Bugün Sivil Toplum Diyalog Programi’nin 5’inci dönemini tamamladik 6’nci dönemine girdik. Sivil Toplum Destek Programi’nda da keza 2’nci dönemi tamamladik ve 3’üncü döneme basliyoruz. 2008’den beri sivil topluma genel olarak diyalog ve destek adi altinda tahsis edilen fon tutari asagi yukari 70 milyon avroyu buldu” açiklamasinda bulundu.

(Mevlüt Isli - Mustafa Cenik - Yunus Özkan/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile