Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru Ab'yi Eleştirdi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru Ab'yi Eleştirdi

“Türkiye-AB Gazeteciler Konferansı”nın 20.’si, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’nun katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) organize ettiği Türkiye ve AB’deki medya sektörleri arasında karşılıklı anlayışa katkıda bulunmayı ve gazeteciler arasında diyalog ortamı oluşturmayı hedefleyen konferansta açılış konuşmasını Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru yaptı.

Konuşmasında Türkiye ile AB arasında gelinen sürece değinen Koru, Türkiye’nin ekonomisini güçlendirdiğini ve demokrasisini pekiştirdiğini söyledi.

Türkiye’nin bugün Avrupa’nın 6. Büyük ekonomisi olduğunu aktaran Koru, AB ile olan ilişkilerde tatminkar bir şekilde ilerlemediğini belirtti.

Koru, Türkiye’nin AB’yi stratejik hedef olarak gördüğünü ve bu hedefe ulaşmaya çalıştığını ancak aynı stratejik hedefi de AB’den beklediklerini kaydetti.

Tam üyelik sürecinin Son üç yıldan beri bir çıkmaz girmiş olmasını üzücü olduğunu vurgulayan Koru, “Siyasi nedenlerden dolayı 17 fasıl bloke edilmiştir. 2010 yılından bu yana 5 dönem başkanlığı sırasında en ufak bir tek fasıl açılmamıştır” dedi.

Konuşmasında Suriye’de yaşana olaylara da değinden Koru, Türkiye’nin Suriye’de yaşanan duruma göz yumamayacağını söyledi.

Türkiye’de barınan Suriyelilerin temel ihtiyaçlarının karşılamasında uluslararası camiadan gelen desteğin utanç verici oranda olduğunu ifade eden Koru, “Değerlerimiz ve çıkarlarımız Suriye halkının yanında olmaktan başka bir şans tanımıyor" ifadelerini kullandı. Konferansta aralarında Cengiz Aktar, Murat Yetkin, Soli Özel, David Gardner, Walter Fried’in de bulunduğu Türkiye ve AB’den deneyimli pek çok gazeteci yer aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile