Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu:

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriyeli mülteciler konusunda BM'nin devreye girmesini istediklerini belirterek, "Teknik çalışmalar yapıyoruz Bunun görülmesi lazım. Elimizdin gelini yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Bakan Davutoğlu, İstanbul'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'ndan gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin mültecilerle ilgili ne gibi önlemler alındığı ve mülteci akınına karşı neler yapıldığı yönündeki soru üzerine Davutoğlu, "Bütün uluslararası toplum, bu tür olayları takip eden çevreler Türkiye'nin mülteciler konusunda aldı tedbirleri takdir ediyorlar.


Çünkü hiçbir Suriyeliyi aç ve açıkta kalmaması için en uygun şartlarda çadırlarda ve konteynerlere yerleştiriyoruz. Hiçbir başkamülteciler bu derece organize ve gelenlere imkan sağlayan çalışma yapılmadı. BM başta olmak üzere tüm yetkililer Türkiye'nin yaptı çalışmaları takdir ediyorlar. Biz bunu komşuluğumuzun ve kardeşliğimizin bir gereği olara yapıyoruz. Şu anda 23 bin 825 civarında mülteci bulunmaktadır. Son bir haftada, yani Annan tarafından verilen sözden Sonra sayı ikiye katlanır hale geldi.

Bunun için BM Genel Sekreteri ile görüştüm. Bunun devam etmesi durumunda biz eliminden gelini yapmakla birlikte, artık ortadauluslararası bir sorun olduğunu herkes tarafından algılanması bakımından da girişimlerimizi yapacağız. İnsani yardımlar konusunda BM'nin devreye girmesini istiyoruz. Teknik çalışmalar yapıyoruz. Bunun görülmesi lazım. Elimizdin gelini yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Bu bizim Suriyeli kardeşlerimize taahhüdümüzdür. Türkiye tüm mazlumların vatanıdır. Kucak açmıştır. Türkiye'nin, mazlumların sığınabileceği ana kucağı olarak görülmesinden iftihar ediyoruz. Çünkü tüm imkanları seferber ettik. Ortada bir vakavar. Bunu takip etmeye devam edeceğiz. Bu konuda BM'nin ve diğer yetkililerin devreye girmesiyle yeni bir konjonktür ortaya çıkar" dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile