Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin ekonomik ve farklı alanlarda dikkate değer bir şekilde arttığını söyledi.

Cezayir'de temaslarda bulunan Davutoğlu, Cezayirli mevkidaşı Murad Medlesi ile görüşmesi sonrasında, Türkiye ile Cezayir arasındaki ilişkilerin tarihi olduğunu belirterek, her iki ülkenin de bu ilişkileri geliştirme arzusunda olduğunu dile getirdi.

''Her Türk vatandaşı, Cezayir'e karşı özel bir sevgi beslemektedir'' diyen Davutoğlu, ''İki ülke arasındaki ilişkiler ekonomik ve farklı alanlarda dikkate değer bir şekilde artış göstermektedir'' ifadelerini kullandı.

Türk şirketlerin Cezayir'deki yatırım projelerinin değerinin 3,5 milyar dolara ulaştığını bildiren Davutoğlu, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaret hacminin ise 4 milyar doları geçtiğine dikkati çekti.

Türkiye'nin, Cezayir'deki direk yatırımlarının ise 1 milyar doları aştığına işaret eden Davutoğlu, ekonomi alanındaki işbirliği hacminin yoğunlaştırılması için iki ülkenin sahip olduğu kalifiye iş gücünden yararlanılması gerektiğini kaydetti.

Davutoğlu'nun iki gün sürecek Cezayir ziyaretinde, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve bölgesel meseleleri değerlendirmek üzere Cezayirli yetkililerle temaslarda bulunması bekleniyor.

Muhabir: Yusuf Ziyaeddin - Hamdi Yıldız / Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Erdem Gültekin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile