Disisleri Bakani Çavusoglu Açiklamasi 'Türkiye Kirim'in Yasa Disi Ilhakini Tanimayacak'

Disisleri Bakani Çavusoglu Açiklamasi 'Türkiye Kirim'in Yasa Disi Ilhakini Tanimayacak'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Polonya’da 7’inci Varsova Güvenlik Forumu kapsaminda gerçeklestirilen Bakanlar Paneli’ne katildi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Polonya’da 7’inci Varsova Güvenlik Forumu kapsaminda gerçeklestirilen “Baltik’tan Karadeniz’e: Bölgenin Stratejik Potansiyelini Canlandirmak” baslikli Bakanlar Paneline katildi.

Panele, Finlandiya Disisleri Bakani Pekka Olavi Haavisto, Polonya Disisleri Bakani Zbigniew Rau ve Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba da katildi.

Panelde sorulari yanitlayan Çavusoglu, son dönemde özellikle Covid-19 salgini gibi toplumlarin karsi karsiya oldugu tehdit ve zorluklar bulunduguna dikkat çekerek, ancak bölgede ve ötesinde siber tehditler ve terörizm gibi baska zorluklarla da karsi karsiya olundugunu söyledi.



Çavusoglu, NATO’nun yeni zorluklara ve tehditlere karsi 10 yillik yol haritasinin Türkiye’ye Baltik bölgeleri dahil dogu ve orta Avrupa ülkeleri ile birçok isbirligi firsati sundugunu ifade etti.

Karadeniz bölgesinin Avrupa’nin güvenligi için kilit bölgelerden biri oldugunu kaydeden Çavusoglu, bölgedeki ülkelerle dayanismanin önemine dikkat çekti. Rusya ile iliskilere de deginen Çavusoglu, Türkiye’nin Rusya’ya karsi çok samimi ve açik bir tutum sergiledigini belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Rusya Disisleri Bakani Vladimir Putin ile Soçi’de yaptigi görüsmede de oldukça samimi oldugunu ifade eden Bakan Çavusoglu, Türkiye’nin Ukrayna ve Gürcistan’a verdigi destek gibi bölgedeki politikalarinin açik oldugunu söyledi.

Türkiye’nin Kirim’in yasa disi ilhakini tanimayacagini vurgulayan Çavusoglu, iki Karadeniz ülkesi olan Ukrayna ve Gürcistan’i desteklemeye devam edecegini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile