Disisleri Bakani Çavusoglu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Görüstü

Disisleri Bakani Çavusoglu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Ile Görüstü

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kahramanmaras’ta yasanan deprem sonrasi ortak basin toplantisi düzenledi.

Kahramanmaras’ta yasanan felaketin ardindan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile bir araya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, her zaman müttefik Türkiye’nin yaninda olacaklarini belirtirken, birlik ve beraberlik mesaji verdi.

“Arama kurtarma ekiplerinin 3 bin 500’den fazlasi müttefiklerimizden geldi”

Arama kurtarma ekipleri hakkinda bilgi veren Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, “Stoltenberg aktif bir tutum sergiledi sürekli bizi aradilar. Diger müttefiklerimizde sürekli destek verdiler. Arama kurtarma ekiplerinin 3 bin 500’den fazlasi müttefiklerimizden geldi. NATO ülkemize gelen yardimlari basindan beri kontrol ediyor. Sahada NATO ekipleriyle birlikte çalisiyoruz. Müttefiklerimiz hava yardim desteklerini devreye sokmalarini istedik. Pakistan’dan çok sayida çadir temin ediyoruz. Bu çadirlarinda ülkeye gelmesi için diger imkânlarimizi seferber etmis durumdayiz. Kendilerine ve bütün müttefiklerimize tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullanirken, Isveç’in atmasini gereken adimlar oldugunu vurgulayan Bakan Çavusoglu, Türkiye olarak NATO’nun güçlenmesinden yana olduklarini belirtti.

“NATO müttefikleri desteklerini vermeye devam ediyor”

NATO ülkelerinin desteklerine devam ettigini belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Sizi bir kez daha görmek büyük mutluluk. Ittifakimiza göstermis oldugunuz güçlü taahhütten dolayi tesekkür ederim. Dayanisma mesajlari vermek için burada bulunuyorum. NATO adina en içten bassagligi mesajlarini iletmek istiyorum. Türkiye’de ki ilk acil durum faaliyetlerini gerçeklestiren kisileri de alkislamak istiyorum. Depremin ertesi günü NATO’nun bununla ilgili acil durum merkezine binlerce yardim Türkiye’ye farkli ülkeler tarafindan gönderildi. NATO müttefikleri desteklerini vermeye devam ediyor. Askeri uçaklar buradaki alana uluslararasi yardimlari ulastirmak için gece gündüz çalisiyorlar. Tabi ki NATO’nun bütün ülkelerinde vatandaslar Türkiye’ye yardim ediyor. NATO suanda yerlerinden edilmis kisiler için barinma ihtiyaci saglamaya çalisiyor. Bütün bunlar hayatlarin kurtarilmasina yardimci olacak” diye konustu.

Birlik ve beraberlik zamani oldugunu vurgulayan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg toplantinin ardindan deprem bölgesini ziyaret edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile