Dışişleri Bakanı Davutoğlu: 'Ben-eliezer, Netenyahu'nun Mesajını İleteceğini Belirterek Görüşme Talep Etti'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'in Başbakan Netenyahu'nun mesajını ileteceğini belirterek görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, görüşmede Türkiye'nin özür talebini Ben-Eliezer'in yüzüne de söylediğini bildirdi

  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ' in Başbakan Netenyahu ' nun mesajını ileteceğini belirterek görüşme talebinde bulunduğunu belirterek , görüşmede Türkiye ' nin özür talebini Ben-Eliezer ' in yüzüne de söylediğini bildirdi .
Dışişleri Bakanı Davutoğlu , TBMM Genel Kurulu ' nda Dışişleri Bakanlığı ' nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı ' nın tümü üzerindeki görüşmelerin sonunda milletvekillerinin sorularını cevapladı . İsrail ' in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının ardından bütün Müslüman ülkelerden çok büyük dayanışma gördüklerini ifade eden Davutoğlu , Türk-Arap forumunda ve İKÖ ' de ortak kararlar alındığını , bu ülkelerin tutumundan memnuniyet duyduklarını söyledi . İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Ben-Eliezer ' le yaptığı
görüşmenin Erdoğan-Obama görüşmesinden sonra gerçekleştiği iddiasının doğru olmadığını kaydeden Davutoğlu , " Hiçbir devletin telkiniyle karar almadığımızı , BM Güvenlik Konseyi ' nde İran ' la ilgili oylamada kullandığımız oy gösterdi . Biz kendi politikamızı uygularız , politikalarımız neyi gerektiriyorsa onu yaparız " şeklinde konuştu .
Ben-Eliezer ' le yaptığı görüşmede ticari bir konu görüşülmediğini ifade eden Davutoğlu , " Ben-Eliezer , İsrail Başbakan ' ı Netenyahu ' nun özel temsilcisi olarak geldi ve Netenyahu ' dan bir mesaj ileteceğini belirterek görüşmeyi talep etti . Özür konusunu ve diğer taleplerimizi yüzlerine söyledik . İsrail ' in tutumuna göre her türlü tedbiri almakta kararlıyız " dedi .
Mavi Marmara gemisinin Gazze ' ye hareketinin ardından her düzeyde İsraillilerle temas halinde olduklarını ve sivil amaçlı bu gemilere karşı güç kullanmaması konusunda en net uyarıları yaptıklarını kaydeden Davutoğlu , her ihtimale karşı eylem planları çıkardıklarını , üç farklı senaryoya göre planlar yaptıklarını söyledi . Saldırının ardından bu eylem planlarının tereddüt olmaksızın devreye sokulduğunu anlatan Davutoğlu , sadece söylem düzeyinde değil eylem düzeyinde de bu senaryoların ne kadar iyi
uygulandığını yaşananların ortaya koyduğunu bildirdi .
Davutoğlu , BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ' ın , ' Kudüs ' ün kaderi bizim kaderimiz diyorsunuz , Diyarbakır ' ın kaderi de kaderiniz mi? ' sorusuna ile şöyle karşılık verdi :
" Diyarbakır bizim kaderimiz değil kalbimizdir , yüreğimizdir . Diyarbakır ' la ilgili böyle bir tanımlama ihtiyacı duymayız bile . Diyarbakır ' la kaderimiz ortak demek bile bize züldür . Diyarbakır biziz . Biz Diyarbakırız . Bizim için İstanbul neyse Diyarbakır da odur . "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile