Disisleri Bakanligi, BM 75. Genel Kurul Baskanligi Görevini Basariyla Tamamlayan Volkan Bozkir'i Kutladi Açiklamasi

'Sayin Bozkir'in ortaya koydugu gerçekçi, kararli ve duyarli liderlik, uluslararasi toplum ve Birlesmis Milletler camiasinca takdirle karsilanmistir'.

Disisleri Bakanligi, Birlesmis Milletler (BM) 75. Genel Kurul Baskanligi görevini tamamlayan Volkan Bozkir'in ortaya koydugu gerçekçi, kararli ve duyarli liderligin, uluslararasi toplum ve Birlesmis Milletler camiasinca takdirle karsilandigini bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Bozkir'in 14 Eylül 2020'de üstlendigi BM 75. Genel Kurul Baskanligi görevini bugün tamamladigi belirtildi.

Genel Kurul Baskanliginin, BM teskilatinda seçimle isbasina gelinen en üst düzeyli görev oldugu kaydedilen açiklamada, Bozkir'in BM'nin 75 yillik tarihinde bu görevi yürüten ilk Türk vatandasi oldugu vurgulandi.

Volkan Bozkir'in, görevi süresince, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin getirdigi kisitlamalara ragmen Genel Kurul çalismalarinin kesintisiz devamini sagladigi ifade edilen açiklamada, Bozkir'in uluslararasi toplumun vicdanini yaralayan Filistin, Suriye ve Myanmar gibi krizlerin Genel Kurulda ele alinmasina yönelik çabalara öncülük ettigi ve tüm üye devletlerin esit temsil edildigi Genel Kurulun güçlendirilmesine iliskin çabalara destek verdigi kaydedildi.

Bozkir'in çok taraflilik ilkesinin güçlendirilmesi, en az gelismis ve gelismekte olan ülkeler ile dünyanin çesitli bölgelerinde çatisma, dogal afetler ve insani krizlerden etkilenen gruplara destek verilmesi ve kadinlarin toplum hayatindaki rolünün güçlendirilmesi konularina öncelik atfettigine isaret edilen açiklamada, Bozkir'in resmi ziyaretleri araciligiyla bu konulari uluslararasi kamuoyunun da dikkatine getirdigi belirtildi.

Açiklamada, "Sayin Bozkir'in ortaya koydugu gerçekçi, kararli ve duyarli liderlik, uluslararasi toplum ve Birlesmis Milletler camiasinca takdirle karsilanmistir. Sayin Bozkir'i basarili Genel Kurul Baskanligi için tebrik ediyor, halefi Maldivler Disisleri Bakani Sayin Abdulla Shahid'e BM 76. Genel Kurul çalismalarinda basarilar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, "BM 75. Genel Kurul Baskanligi görevini basariyla tamamlayarak bugün devreden Büyükelçi Volkan Bozkir'i tebrik ediyorum. Ülkemizi en iyi sekilde temsil ettigin ve dünya meselelerine yönelik çözüm çabalarin için tesekkürler Volkan agabey." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile