Dışişleri Bakanlığı İsrail ile görüşmeyi doğruladı

Dışişleri Bakanlığı İsrail ile görüşmeyi doğruladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer arasında Brüksel'de görüşme yapıldığı ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

  Ö ; zü ; gergin , Dışişleri Bakanı Davutoğlu ' nun İstanbul ' dan Ankara ' ya gelişi sırasında Esenboğa Havalimanı ' nda gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Burak Ö ; zü ; gergin , ' Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve İsrail Ticaret Bakanı Ben Eliezer arasında gö ; rü ; şme yapıldığı doğrudur . Bu gö ; rü ; şmenin yapılması talebi İsrail tarafından geldi ' dedi .

Ö ; zü ; gergin , gö ; rü ; şmede , ' son zamanlarda ö ; zellikle Gazze ' ye yardım taşıyan konvoya yapılan saldırıdan sonra Tü ; rk-İsrail ilişkilerinin vardığı nokta ve bu ilişkilerin ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemdeki seyri konularının ele alındığını ' kaydetti .

Dışişleri Bakanı Davutoğlu ' nun Ben Eliezer ' e daha ö ; nce muhtelif vesilelerle dile getirilen , ilişkilerin dü ; zelmesi iç ; in Tü ; rkiye ' nin İsrail ' in atmasını beklediği adımlar konusunda vurgular yaptığını anlatan Ö ; zü ; gergin , ' Biliyorsunuz , bunu defaatle dile getirdik . Beklentilerimiz nelerdir? Ö ; zü ; r dilenmesi , tazminat ö ; denmesi , bir uluslararası bağımsız , tarafsız komisyon kurulması ve Gazze ' ye uygulanan ambargonun kaldırılması taleplerimizi vurguladık ' diye konuştu .

Ö ; zü ; gergin , gö ; rü ; şme sonrasında İsrail tarafının , Tü ; rkiye ' nin taleplerini değerlendirmek ü ; zere hü ; kü ; metine ulaştıracağı vaadinde bulunduğunu kaydetti .

Bundan sonraki sü ; recin nasıl işleyeceğine ilişkin bir soru ü ; zerine ise Ö ; zü ; gergin , şunları sö ; yledi :
' Biliyorsunuz , ilişkilerin vardığı nokta bizim de istediğimiz bir nokta değil . Gö ; rü ; şme talebinin karşı taraftan gelmesinin ardındaki neden de herhalde ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde atmalarını beklediğimiz adımların tekrar bir tespiti , bunların hü ; kü ; met iç ; inde paylaşılması . Herhalde onun iç ; in bö ; yle bir talepte bulundular . Bizim Tü ; rk-İsrail ilişkilerinin dü ; zelmesi iç ; in ortaya koyduğumuz beklentiler aç ; ık . Bunu yü ; z yü ; ze Sayın Bakan , Eliezer ' e iletti . Biliyorsunuz biz bu beklentilerimizi ve bazı diğer taleplerimizi bir notayla da bir hafta-on gü ; n ö ; nce karşı tarafa iletmiştik . Bu da şü ; phesiz ele alınan konular arasında oldu . '

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile