Dışişleri'nden Bosna-Hersek'e Destek

Dışişleri Bakanlığı, dost ve kardeş Bosna-Hersek’in barış, istikrar ve refahına büyük önem atfettiklerine dikkat çekerek, Bosna-Hersek’in Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini kuvvetle desteklediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Saraybosna Şehir Günü nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, 6 Nisan 1992 günü Bosna Savaşı'nın başında, Saraybosna’nın kuşatma altına alınışının 20. yıldönümü olduğu vurgulanarak, geleneksel olarak 'Saraybosna Şehir Günü' olarak da kutlanan 6 Nisan tarihinin, aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı’nın sonunda şehrin işgal güçlerinden kurtuluşunun da yıldönümü olduğu ifade edildi.

Yakın geçmişte İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’nın yaşadığı en ciddi trajedilerden biri olan Bosna Savaşı sırasında yaklaşık 200 bin kişi hayatını kaybettiği, 2,7 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kalarak mülteci konumuna düştüğü hatırlatılan açıklamada, "Bu kişilerin 74 bini hala evsizdir. 44 ay süren Saraybosna kuşatması sırasında Saraybosna halkı olağanüstü ağır koşullar altında benzersiz bir direniş ve yaşam mücadelesi sergilemiştir. Bu vesileyle, tarihten gelen köklü ilişkilere sahip olduğumuz dost ve kardeş Bosna-Hersek’in barış, istikrar ve refahına büyük önem atfettiğimizi belirtiyor, bu ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin muhafazası ile uluslararası tanınmış sınırları dâhilinde işleyen bir devlet yapısına sahip olmasına dair taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz. Bosna-Hersek’in Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesini kuvvetle destekliyoruz." denildi.

Açıklamada, kardeş Bosna-Hersek halkının refah ve esenliğinin artmasına yönelik çalışmaların her alanda devam edeceğine dair kararlılık hatırlatıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile