Dışişleri'nden Yahudi Soykırımı Mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle, bu insanlık trajedisi sırasında hayatlarını kaybeden 6 milyon Yahudi ve diğer azınlıkların anısını saygıyla yâd etti.

 



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada , " Aynı zamanda en büyük Nazi ölüm kampı olan Auschwitz-Birkenau’nun kurtuluşunun 67 . yıl dönümü olan bugün , insanlık tarihindeki bu benzersiz olayı hatırlamak ve Holokost konusunda yeni nesillerin bilinçlendirilmesi çalışmalarını güçlendirmek için bir fırsat oluşturmaktadır . " denildi .




YAHUDİLERİ KURTARAN TÜRK DİPLOMATLAR

Bu Anma Günü`nün ayrıca , karşılıklı anlayış , hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünü içerecek bir gelecek için rehberlik ettiği belirtilen açıklamada , " Bu doğrultuda ırkçılık , yabancı düşmanlığı ve anti-Semitizmle mücadele konusunda doğru dersler çıkarmanın önemini hatırlatmaktadır . " ifadelerine yer verildi .




Dışişleri Bakanlığı , İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejimi tarafından hedef alınan çok sayıda hayatı kurtaran Türk diplomatlarını da unutmadı . Açıklamada , " Tarihimizle gurur duymamızı sağlayan diplomatlarımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz . " denildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile