Disk, Taksim'de Ölenlerin Yakınlarını Arıyor Adana

-DİSK, TAKSİM'DE ÖLENLERİN YAKINLARINI ARIYOR ADANA (A.A) - 15.04.2010 - DİSK GENEL SEKRETERİ TAYFUN GÖRGÜN, 33 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ TAKSİM'DE KU

 

-DİSK , TAKSİM ' DE ÖLENLERİN YAKINLARINI ARIYOR

ADANA ( A . A ) - 15 . 04 . 2010 - DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün , 33 yıl aradan sonra ilk kez Taksim ' de kutlanacak 1 Mayıs öncesinde , 1977 ' de , aynı yerde yapılan kutlamalar sırasında hayatını kaybeden 36 kişinin tamamının ailesine ulaşmaya çalıştıklarını , ancak biri dışında sonuç alamadıklarını bildirdi .

Görgün , bu yıl Taksim ' de 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmesinin Türkiye ' nin demokratikleştiğini gösteren en önemli belge niteliği taşıdığını , bu güzel günü , aynı yerde 33 yıl önce hayatını kaybeden arkadaşlarının aileleriyle birlikte yaşamak istediklerini söyledi .

- ' DEMOKRATİKLEŞMEDE BÜYÜK BİR HAMLE ' -

1 Mayıs 1977 ' nin karanlıkta kalan , Türkiye ' de demokrasinin rayından çıktığını gösteren ' en büyük katliam ' olduğunu kaydeden Görgün , ' Aradan tam 33 yıl geçti . Bu kararla , artık Türkiye ' de demokratikleşmede büyük bir hamle yapılmış oluyor . Türkiye ' de artık demokratikleşmeye doğru atılan dev bir adım var . Bu mutlu güne , kaybettiğimiz emekçilerimizin aileleriyle tanık olmak istiyoruz . Onlar gelmezlerse bir yanımız buruk olacak . Bu yüzden bize ulaşmalarını istiyoruz ' dedi .

Görgün , kanlı 1 Mayıs mağdurlarını aradıklarını , ancak sadece Bayram Çıtak ' ın İzmir ' de yaşayan oğlu Mete Çıtak ile Ankara ' da yaşayan oğlu Mesut Çıtak ' a ulaşabildiklerini ifade ederek , ' Arayışlarımız sürüyor , ancak yapılacak daha fazla bir şey kalmadığını düşündüğümüzden , kaybettiğimiz diğer arkadaşlarımızın aileleri bize ulaşsınlar . Çünkü , 1 Mayısta kutlama kortejinin en önünde yürümek herkesten önce onların hakkı ' diye konuştu .

Görgün , 1 Mayıs ' ın anlamına yakışır kutlanması için her türlü önlemi aldıklarını , taşıdıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını , provokatörlere meydan vermemek için de herkesin üzerine düşen görevi yapmasını beklediklerini kaydetti .

-TAKSİM MEYDANI ' NDA HAYATINI KAYBEDENLER-

Taksim Meydanı ' nda 1 Mayıs 1977 ' deki miting sırasında kimlerin başlattığı resmi olarak belirlenemeyen ve failleri bulunamayan kargaşada bir kısmı aldıkları kurşun yarası çoğunluğu da ezilerek ölen 36 kişinin isimleri şöyle :

' Nazan Ünaldı , Jale Yeşilnil , Meral Özkol , Tevfik Beysoy , Ercüment Günkut , Hüseyin Kırkın , Bayram İyi , Nazmi Arı , Hiket Özkürkçü , Ahmet Gözükara , M . Atilla Özbelen , Mehmet Ali Genç , Bayram Sürücü , Kenan Çatak , Özcan Gürkan , Hülya Emecan , Karabet Akyan , Rasim Elmas , Ali Yeşilgül , Mustafa Ertan , Diran Nergis , Kıymet Duman , Ömer Narman , Kahraman Alsancak , Ziya Baki , Aleko Konteus , Hacer İpek Sarman , Bayram Çıtak , Hasan Yıldırım , Niyazi Darı , Leyla Altıparmak , Hamdi Toka , Sibel Açıkalın , Mustafa Elmas , Yücel Elbistanlı ve Kadir Balcı . '

15 . 04 . 2010 12 : 59 : 01
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile