DISKI'den Su Borcu Olanlara Yapilandirma

DISKI'den Su Borcu Olanlara Yapilandirma

Diyarbakir Su ve Kanalizasayon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, 31 Aralik 2022 öncesinde su faturasi, gecikme faizi ve cezalari biriken abonelerin borçlarini yapilandirmalari için müracaatlari almaya devam ediyor.

DISKI Genel Müdürlügü, 09 Mart 2023 tarihli Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirmasi Kanunu, Resmî Gazetede yayimlanarak yürürlüge girmesiyle Diyarbakir’da su borcu olan vatandaslarin bu düzenlemeden yararlanabilmesi için harekete geçti.

Son gün 30 Haziran

31 Aralik 2022 öncesinde su faturasi borcu olup gecikme faizi ve cezalari biriken ve bu yeni firsattan yararlanmak isteyen abonelerin, 30 Haziran 2023’e kadar DISKI’ye müracaat etmeleri gerekiyor. DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, hedeflerinin tüm borçlulari, borç yükünden en kolay sekilde kurtarmak oldugunu söyledi.

Tutsi, ‘‘Hedefimiz, tüm borçlulari borç yükünden en kolay sekilde kurtarmak. Basvuruda bulunan abonelerimizin gecikme faizlerini ve cezalarini siliyoruz, büyük ödeme kolayliklari sagliyoruz. 20 Mart 2023 itibariyle müracaatlarimiz basladi.

Su borcu olan bütün vatandaslarimizi bu önemli imkandan yararlanmaya davet ediyorum’’ dedi.



48 taksitli ödeme imkani

Vatandaslarin yapilandirma ile ilgili detayli bilgiye DISKI ödeme noktalari, Alo 153 ve DISKI web sitesi üzerinden ulasilabilecegini vurgulayan Tutsi, ‘‘Abonelerimizin pesin veya 48 aya varan taksit imkanlariyla, istedikleri sekilde ödemelerini yapmasini sagliyoruz. Geçtigimiz yapilandirmadan yararlanamayan, yararlanmaya baslasa da ödemelerini tamamlayamayan abonelerimizin bu imkandan faydalanacagini düsünüyoruz” diye konustu.



Büyük yatirimlar için büyük firsat

Tutsi, tüm geliri, sudan olan DISKI Genel Müdürlügünün tüm yatirimlarini su gelirleri ile yaptigini söyledi.

Tutsi, "Abonelerimiz ödemelerini düzenli yapmadiklari veya ödeme yapmadiklari zaman memleketimize hizmetlerimizin aksamasina neden olmaktadir. Abonelerimiz borçlarini zamaninda ödemelerini bekliyoruz. Yapilandirma bunun için önemli bir firsat sunmaktadir. Kurumumuz alacaklarini tahsil etmesi durumunda memleketimizde yatirima dönüstürülecektir. Kampanyadan faydalanan 100 bin 927 abonenin 5326 abonenin suana kadar yapilandirmasi yapilmistir. Vatandaslarimiz kadar DISKI içinde bu yapilandirmayi büyük bir firsat olarak görüyoruz. DISKI olarak Diyarbakir için büyük yatirimlar yapmaya basladik. Geçmis borç defterlerini kapatip bu yatirimlara yogunlasmak istiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile