DISKI Genel Müdürü Tutsi Açiklamasi 'Suyla Ilgili Sikintimiz Olmayacak'

DISKI Genel Müdürü Tutsi Açiklamasi 'Suyla Ilgili Sikintimiz Olmayacak'

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürü Firat Tutsi, yaptiklari planli çalismayla suana kadar yagissiz geçen mevsim sartlari nedeniyle kentte içme suyu sorunu yasanmayacagini ifade etti.

Diyarbakir’daki içme suyu durumuyla ilgili bilgi veren DISKI Genel Müdürü Tutsi, suyun Dicle barajindan 32 kilometrelik iletim hattiyla aldiklarini söyledi.

Yilda kent merkezine 92 milyon metre küp su aritarak verdiklerini dile getiren Tutsi, “Bunun 85 milyonun tamamin Dicle barajindan aritiyoruz. Dicle barajindan ayni zamanda Ergani ve Egil ilçemizin içme suyunu da karsiliyoruz. Yil içerisinde toplamda 110 milyon metre küp civarinda Dicle barajindan su aliyoruz. Suyla ilgili sikintimiz olmayacak. Suyumuzun yeterli olmasi, hoyratça kullanmamizi gerektirmiyor. Her sekilde yokmus gibi, azmis gibi suyumuzu tasarruflu bir sekilde kullanmamiz, suyun kiymetini bilmemiz gerekiyor” dedi.

Suyun israf edilmemesi gerektigini belirten Tutsi, “Özellikle bahçe sulamalarinda, araç, balkon ve yesil alanlarda kullanmamak lazim. Aritilan su, gelecegimiz olan çocuklarimizin mirasidir. Bu anlamda hassas olmamiz gerekiyor” diye konustu.

Kayip, kaçaklarla ilgili merkezde yogun bir çalisma yürüttüklerini belirten Tutsi, sunlari kaydetti:

“Merkez ve ilçelerimizde de bu çalismamiz sürüyor. Diyarbakir merkezde en son geldigimiz nokta yüzde 34 gibi bir rakam yakaladik. Önceki yillara baktigimizda bu orani yüzde 46, 48’lerden alip buralara getirdik. Hem fiziki, hem de idari kaçaklarimizla ugrasiyoruz. Abone olmayan kaçak su kullananlarla ilgili mücadelemizi sürdürüyoruz. 13 ilçemizde kayip kaçak orani maalesef biraz daha yüksek. Onunla da sahada çalismalarimiz sürüyor, asagilara indirecegiz”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile