DISKI, Kirsal Mahallelerin Su Sorununu Sondaj Kuyulariyla Giderilecek

DISKI, Kirsal Mahallelerin Su Sorununu Sondaj Kuyulariyla Giderilecek

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (DISKI) Genel Müdürlügü, kirsal mahallelerin içme suyu sorununu çözmek amaciyla çalismalarina devam ediyor.

DISKI, kirsal mahallelerde içme suyu ihtiyacini karsilamak için jeofizik çalisma yürüterek içme suyu kalitesi yüksek olan yerlerde sondaj kuyusu açiyor. DISKI, Yenisehir ilçesine bagli 500 nüfuslu Güvercinlik Mahallesi’nde yasanan su sorununu çözmek için sondaj kuyusu açma çalismalarina 390 metre derinlikte devam ediyor. Yenisehir Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci ile DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, sondaj kuyusu çalismalarini yerinde inceledi. DISKI Genel Müdürü Firat Tutsi, içme ve kullanim suyu ihtiyacini karsilayacak yeni sondaj kuyularinin zorlu çalismalar sonucunda yapildigini söyledi.



Projenin 28 kirsal mahalleyi kapsadigini belirten Tutsi, yeni sondaj kuyulari sayesinde kapasite artirimi saglayacaklarini ifade ederek, sondaj kuyulariyla merkez ve ilçelerde su sikintisi yasayan mahallelerin ihtiyaçlarini büyük ölçüde gidermis olacaklarini aktardi.

DISKI tarafindan 28 kirsal mahallede yürütülen sondaj kuyusu projesi, 3.6 milyon liraya mal olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile