DISKI, Sarica Mahallesi'nde Tikanan Kanalizasyon Sistemini Yeniden Açti

DISKI, Sarica Mahallesi'nde Tikanan Kanalizasyon Sistemini Yeniden Açti

Diyarbakir Su ve Kanalizasyon (DISKI) Genel Müdürlügü, Egil Sarica Mahallesinde hafriyat ve evsel atiklardan dolayi kapanan 4 kilometre uzunlugundaki kanalizasyon sisteminde çalisma yürüttü.

DISKI Genel Müdürlügü, kentin en önemli su kaynagi olan Egil ilçesinde yer alti sularinin kirlenmesini önlemek için yasanan ariza ve tespit edilen aksakliklara müdahalede bulundu. Ekipler, Egil ilçesi Sarica Mahallesinde hafriyat ve evsel atiklardan dolayi kapanan kanalizasyon sistemini yeniden açarak vatandaslarin magduriyetini giderdi. 4000 metre uzunlugundaki kanalizasyon sisteminin elden geçirildigi çalismada, 2000 metre kanalda, 2 yeni logar birakildi ve 40 adet logar da temizlik yapildi. Seviyesi düsük olan 20 adet baca yükseltildi, kanalizasyon sisteminde yer alan tüm bacalar temizlendi ve bakim-onarimlari gerçeklestirildi.

Çökme yasanan borularin degistirildigi çalismada, açik olan fosseptik çukurlarinin üzerleri havalandirma donatilariyla kapatildi ve 100 metrelik alana 200’lük karuge boru dösendi. Bakim-onarim ve temizlik çalismasinda kanalizasyon içerisinde çikarilan yaklasik 15 ton hafriyat ve atikta çöp depolama sahasina nakledildi. Yapilan çalismayla 4 kilometre uzunlugunda olan Sarica kanalizasyon sistemi yeniden aktif hale getirildi.



Mahalle sakinleri, yapilan kapsamli çalismalardan dolayi DISKI’ye tesekkür etti

DISKI Genel Müdürlügü, altyapi hizmetlerinin sorunsuz sekilde çalismasi için kanalizasyon sistemlerine hafriyat ve evsel atiklarin atilmamasi konusunda uyarilarda bulundu. DISKI, kent merkezi disinda ilçelere bagli kirsal mahallelerde altyapi çalismalarini sürdürecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile