İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kısa süre önce sağlık hizmeti vermeye başlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde diyabetik hastaların ayak tedavilerine yönelik birim faaliyete geçti.
Hastane Başhekim Vekili Opr. Dr. Teoman Şen başkanlığındaki Diyabetik Ayak Konseyi'nde, Endokrinolog Uzm. Dr. Gökçen Ünal Kocabaş, Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. Emin Ersoy, Kalp Damar Cerrahı Uzm. Dr. Çağatay Bilen, Dermatolog Uzm. Dr. Aylin Kazancı, Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Güliz Yılmaz ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Deniz Özkaya'dan oluşan uzman ekip yer alıyor.
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekim Vekili Opr. Dr. Teoman Şen, konusunda uzman hekimlerin bir araya geldiği Diyabetik Ayak Konseyi'nde hastaların tedavilerini eksiksiz yerine getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Diyabetik ayak rahatsızlığı bulunan hastaların, multidisipliner yani çok branşlı bir yaklaşım ile değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şen, 'Konseyde, hastalarımızın eksiksiz bir şekilde tedavilerine devam etmelerini sağlıyoruz. Çünkü bu tedavinin bir ekip yaklaşımı gerektirdiğini biliyoruz. Hastanemizde Diyabetik Ayak Konseyini kurarak, hastalarımızın daha kaliteli sağlık hizmetine erişim sağlayabilmelerinin önünü açtık.' bilgisini verdi.
Endokrinolog Uzm. Dr. Gökçen Ünal Kocabaş ise 'diyabetik ayak yaralarının' çoğunlukla tek bir bölüm tarafından değerlendirildiğinde, bölümler arasında uzunca süren konsültasyon trafiğine sebep olduğunu, bunun da hastaların sıkıntı yaşamasına, hasta ve hekimin motivasyonunu bozulmasına neden olduğunu bildirdi.
Kocabaş, 'Yaşanan olaylar zaman kaybına ve tedavide aksaklıklara yol açabiliyordu. Diyabetik Ayak Konseyi tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldıran, düzenli, sürekli ve hızlı hasta değerlendirmeye zemin hazırlayan bir yer aline geldi. Dolayısıyla tedavi süresini kısaltıp, başarıyı artırarak ihtiyacı olan hastalarımıza daha kısa sürede sağlık hizmeti vermekten mutluyuz.' görüşlerini aktardı.
Konseyin ilk hastası 16 yıldır diyabet rahatsızlığı bulunan, bu nedenle 1 yıl önce ayağını kaybeden 54 yaşındaki Hasan Ali Kadayıfçı da Menemen'de yaşadığını, tedavisi için daha önce kentin diğer ucundaki Dokuz Eylül Üniversitesine gitmek zorunda kaldığını belirterek, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde Diyabetik Ayak Konseyi'nin kurulmasından dolayı memnuniyetini ve teşekkürlerini iletti.
Diyabetik Ayak Konseyi Hizmete Başladı
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi bünyesinde Diyabetik Ayak Konseyi hizmete girerek hasta kabul etmeye başladı.