Diyaliz Sonrasi Evlerinde Rahatsizlanan Hastalar Hastanelere Sevk Edildi

Diyaliz Sonrasi Evlerinde Rahatsizlanan Hastalar Hastanelere Sevk Edildi

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz makinesine giren ve tedavi sonrasi evlerine giderken rahatsizlanip hastaneye geri gelen hastalar, çevre hastanelere sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri diyaliz bölümünde incelemelerde bulunurken, Burdur Valiligi tarafindan konuyla ilgili kriz masasi kuruldu.

Burdur Devlet Hastanesi’nde saatlerinde Diyaliz Bölümünde tedavi olan ve taburcu edilen birçok hasta aksam saatlerinde rahatsizlanarak ayni hastanenin acil servisine basvuruda bulundu. Acil serviste yapilan ilk müdahalelerin ardindan hastalar ambulanslarla çevre hastanelere nakledildi. Olay yeri inceleme ekipleri diyaliz bölümünde incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili olarak Valilikte olusturulan kriz masasinda Vali Türker Öksüz ve Il Saglik Müdürü Murat Erk’in katildigi durum degerlendirme toplantisinin yapildigi ve konu ile ilgili resmi açiklamanin, toplantinin ardindan Burdur Valiligi tarafindan yapilacagi ögrenildi.

Rahatsizlanarak hastaneye basvuran hasta yakinlarindan Zeynep Ceylan, "Yengemi getirdik hastaneye. Rahatsizlaninca beni aradi. Bende yardimci olmak amaciyla buraya geldim. Simdi Bucak Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sabah diyalize gelmisti. Diyalizden çiktiktan sonra rahatsizlanmis. Konusma sikintisi yasiyordu belirtisi öyleydi. Biz de diger hastalar gibi buraya geldik. Buradan da çevre hastanelere sevk ediyorlar. Hastamizin durumu iyi bilinci açik çok sükür. Herkese geçmis olsun" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile