Diyaliz Tedavisinin Ardindan Rahatsizlandi Için Entübe Edilen 14 Hastanin Durumu Iyiye Gidiyor

Diyaliz Tedavisinin Ardindan Rahatsizlandi Için Entübe Edilen 14 Hastanin Durumu Iyiye Gidiyor

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyaliz makinesine giren ve tedavi sonrasi evlerine giderken rahatsizlanip hastaneye geri gelen 31 hastanin 23’ü çevre hastanelere sevk edildi. Entübe edilen 14 hastanin durumunun iyiye gittigi ögrenilirken, diyaliz merkezi tedbir amaciyla hasta kabulüne kapatildi. Konu ile ilgili arastirmalar sürüyor.

Burdur Devlet Hastanesi’nde dün 08.00- 12.00 ile 12.00- 16.00 seansinda diyalize giren hastalardan bazilari bas dönmesi, mide bulantisi, suur bulanikligi ve nakil aracindan inememe tarzi sikayetlerle hastaneye geri döndü. Bunun üzerine hastane yönetimi gün içinde diyalize giren tüm hastalari hastaneye çagirarak tetkiklerde bulundu. Yapilan tetkiklerin ardindan gün içinde diyaliz merkezinde tedavi olan 31 hastadan 23’ü ambulanslar ile Afyon, Isparta, Antalya, Bucak’ta bulunan devlet hastaneleri ve özel diyaliz merkezlerine sevk edildi. Sevk edilen hastalardan 14’ünün ise entübe edildigi, bugün ise entübe edilen hastalardan bazilarinin durumunun iyiye gittigi ve entübasyon isleminden çikarildigi ögrenildi.

Burdur Valiligi açiklama yapti

Burdur Valiligi, konuya iliskin diyaliz isleminin ardindan evlerinde rahatsizlanan 31 hastanin hastaneye çagrilarak ilk müdahalelerinin yapildigini, 23 hastanin çevre hastanelere sevk edildigini, olayla ilgili adli ve idari tahkikat baslatildigini açikladi.

Burdur Valiliginden yapilan açiklamada, "Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayis 2024 Cumartesi günü toplam 31 hasta diyalize girmistir. Diyaliz islemi tamamlanip eve nakli saglanan hastalardan bazilarinin bas dönmesi, mide bulantisi, suur bulanikligi ve nakil aracindan inememe tarzi sikayetleri ile hastaneye basvurmalari üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulasilarak, hastaneye geri çagrilmistir. Geri çagrilan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisinde ilk müdahaleleri yapilarak, 8’i Antalya ili, 4’si Afyonkarahisar ili, 3’ü Isparta ili, 4’ü Bucak ilçesi ve 4’ü sehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezi olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmistir.

Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatilmis, adli ve idari tahkikat baslatilmistir. Süreç ve hastalarin durumu yakindan takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarimiza acil sifalar diliyoruz" denildi.

Diyaliz merkezinde incelemeler sürüyor

Dün yasanan olumsuz durum sonrasinda polis olay yeri inceleme ekipleri tarafindan Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Bölümünde incelemelerde bulunurken yasanan durumunun nedeninin yapilan incelemeler sonrasinda çikacak Adli Rapor ile belli olacagi söylendi.

Öte yandan, olaydan bir gün önce diyaliz bölümündeki makinelere özel bir sirket tarafindan bakim çalismasi yapildigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile