'Diyanet'e Siyaset Bulaştırmamaya Çalışıyoruz' Tbmm

Devlet Bakanı Faruk Çelik, siyaseti Diyanet İşleri Başkanlığına bulaştırmamak için azami gayret sarf ettiklerini söyledi.

  Devlet Bakanı Faruk Çelik , siyaseti Diyanet İşleri Başkanlığına bulaştırmamak için azami gayret sarf ettiklerini söyledi .
Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu Tasarısı ' nın kabul TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinden sonra teşekkür konuşması yapan Çelik , tasarıyla 17 bin 541 kadronun ihdas edildiğini ifade etti .
' Siyaset-diyanet ilişkisi en rahat hesap verebileceğimiz bir alan ' diyen Çelik , ' Siyaseti bu kuruma bulaştırmamak için azami gayret sarf ediyoruz ' dedi .
İnancını kaybeden milletlerin kimliğini oluşturan diğer unsurları da çok kolay kaybedeceklerini belirten Çelik , dünyevileşmenin insanlığı bunalttığı günün dünyasında inanç ve dinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını ifade etti .
Çelik , ' Barış dini olan , orta yolu tavsiye eden İslam dininin kuşatıcı rahmetine bugün insanlığın çok daha fazla ihtiyacı var ' diye konuştu .
Bakan Çelik , bu yasayla daha dinamik bir yapıya kavuşacak olan Diyanet İşleri Başkanlığının bütün bu taleplere cevap verecek bir yapıya kavuştuğunu kaydetti .
01 . 07 . 2010 19 : 29 : 03
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile