Diyanet Isleri Bakani Erbas Açiklamasi 'Islam, Dünyayi Iyilestirmek Için Gönderilen Bir Ilaçtir'

Diyanet Isleri Bakani Erbas Açiklamasi 'Islam, Dünyayi Iyilestirmek Için Gönderilen Bir Ilaçtir'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Islam, dünyayi iyilestirmek için gönderilen bir ilaçtir. Islam reçetesini bizim yeryüzünde iyi bir sekilde uygulamamiz lazim” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Türkiye Diyanet Vakfi’nin (TDV) burs programlari kapsaminda egitim destegi verdigi ögrenciler için Ankara’da düzenlenen mezuniyet programina katildi.

Kuzey Ankara Kongre ve Kültür Merkezi’nde, “Mezuniyetten Mesuliyete” adiyla düzenlenen Diyanet Burslari Mezuniyet Programi’nda konusan Erbas, devletin Diyanet Isleri Baskanligina toplumu din konusunda aydinlatma görevi verdigini belirterek, bununla ilgili pek çok alanda etkinlik ve faaliyetler yürüttügünü dile getirdi.

Baskanligin en fazla önem verdigi faaliyet alaninin egitim olduguna isaret eden Erbas, "Egitim bizim olmazsa olmazimizdir. Çünkü medeniyetimizin temeli ilme, bilgiye, hikmete, irfana dayanmaktadir. Toplumlarin gelismesi, ilmi ve irfani noktada iyi olursa arkasindan digerleri gelir. Yüce Rabbimiz medeniyetimizin olusumunu ‘oku’ diyerek baslatmistir. Iste bizim mefkuremizin temeli bu ayet-i kerimedeki emir dogrultusunda devam etmektedir, böyle devam edecektir” diye konustu.



“Islam en büyük nimettir”

Erbas, Allah’in Islam’i bütün insanliga nimet olarak gönderdigini dile getirerek, “Hz. Adem’den, Hz. Muhammed Mustafa Efendimize (s.a.s.) kadar bütün peygamberlere Allah’in gönderdigi dinin adidir Islam. Cenab-i Hak Islam’in disinda baska bir din göndermemistir. Islam, yeryüzünde iyiligin gerçeklesebilmesi için Cenab-i Hakkin gönderdigi en büyük nimettir. Bu nimetin kiymetini bilelim. Sizlere birisi sorsa ‘Allah’in sana verdigi en büyük nimet nedir’ diye cevabiniz Islam olacaktir” dedi.

Islam’in dünyayi iyilestirmek için gönderilen bir ilaç oldugunu belirten Erbas, "Islam reçetesini bizim yeryüzünde iyi bir sekilde uygulamamiz lazim. Bunun için dogru dini bilgiye, sahih din egitimine ihtiyaç var. Diyanet Isleri Baskanligi olarak bunun için gece gündüz çalistik. Siz ve sizlerden önceki binlerce kardesimize, ögrencilerimize ilahiyat fakültelerinde, imam hatip liselerinde hurafelerden ve asiriliklardan uzak bir din egitimini nasil verebiliriz? Ilahiyat Fakültelerimizdeki hocalarimizla birlikte bunun gayreti içerisinde olduk” ifadelerini kullandi.

"Insanlari tekfir etmekten uzak durun"

"Islerin en hayirlisi, orta halli olanidir" hadis-i serifini hatirlatan Erbas, sözlerine söyle devam etti:

"Gittiginiz yerlerde insanlari tekfir etmekten uzak durun. Hurafelerden ve hurafelere bulasmis din anlayisindan uzak durun. Asiriliklara bulasmis, insanlari tekfir etmeye yönelik olusmus din anlayisindan uzak durun. Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ve Ashabi Kiram insanlara hep böyle bir din anlayisini tavsiye etti. Her zaman orta olani, mutedil olani tavsiye edecegiz."

“Içinizden hayra çagiran, iyiligi emreden, kötülükten men eden bir topluluk bulunsun. Iste kurtulusa erecek olan onlardir.” ayet-i kerimesini hatirlatan Erbas, "Rabbimiz bizi tanimliyor. Çünkü bizim mefkuremiz, amacimiz, hedefimiz insanlari hayra çagirmak, iyiligi emretmek, kötülükten men etmek. TDV’nin hedefi de budur. Bunun için yarim asirdir mücadele ediyor. Daha fazla gence ve insana ulasalim, daha fazla insan iyi olsun, daha fazla insan kötülüklerden uzak kalsin, daha fazla insana Kur’an’i anlatalim, daha fazla insana Peygamberimizi (s.a.s.) tanitalim ve Peygamberimizin (s.a.s.) insanliga kazandirdigi degerleri tanitalim" seklinde konustu.



"Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalismaya söz vermisiz"

TDV’nin 49 yildir "Iyilikte ve takvada yardimlasiniz" ayet-i kerimesinin emri dogrultusunda hareket ettigini belirten Erbas, sunlari kaydetti:

“100’ün üzerindeki ülkeden ve ülkemizdeki 81 ilden, 922 ilçeden, 40 bin kadar köyden, beldeden gelen gençlere el uzatiyor, onlarin egitimlerine destek oluyor, ne güzel bir vesiledir bu, ne güzel bir yoldur bu. Çünkü TDV inaniyor ki dünyayi iyilik degistirecektir ve bizler hep beraber yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalismaya söz vermisiz. Cenab-i Hak son nefesimize kadar bu sözümüzü tutmayi ve bu yolda mücadele etmeyi hepimize nasip eylesin. Cenab-i Hak Gazze’deki, Filistin’deki, masumlar, bebekler, katliama, soykirima ugrayan mazlumlar için elimizden geleni elimizle yapmayi, dilimizden geleni dilimizle yapmayi bizlere nasip eylesin insallah. Cenab-i Hak kalbimizle de her zaman mazlumlarin yaninda yer almayi, zalimlerin karsisinda durmayi nasip eylesin. Ecdadimiz 14 asirdir hep bu sekilde hareket etmis, onlara layik torunlar olmayi hepimize nasip eylesin."

Programda, Istiklal Marsi’nin seslendirilmesinin ardindan Bursa Uludag Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi ögrencisi Ahmet Sefa Arslan tarafindan Kur’an-i Kerim okundu. Mehter ve müzik gösterilerinin oldugu programda ögrencilerden temsili konusmalar yapildi.

Programa, Türkiye Kamu Basdenetçisi Seref Malkoç, Diyanet Isleri Baskanligi Mushaflari Inceleme ve Kiraat Kurulu Baskani Dr. Hafiz Osman Sahin, Din Isleri Yüksek Kurulu Baskan Vekili Dr. Fatih Mehmet Aydin, Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan, Ankara Il Müftüsü Hasan Çinar ve çok sayida ögrenci katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile