Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas 18. Imam Hatipliler Kurultayi'nda Konustu Açiklamasi

'Referansini dinden aldigini iddia ederek toplumda bozgunculuk yapan DEAS, Boko Haram, EsSebab, FETÖ ve benzeri yapilar, Islam'in hakkaniyet, adalet, merhamet ve ahlak ilkelerinden uzaklasmanin yanlis bir din ve peygamber tasavvurunun aci bir neticesidir'.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, toplumda bozgunculuk yapan DEAS, Boko Haram, Es-Sebab, FETÖ ve benzeri yapilarin, Islam'in hakkaniyet, adalet, merhamet ve ahlak ilkelerinden uzaklasmanin, yanlis bir din ile peygamber tasavvurunun aci bir neticesi oldugunu söyledi.

Aksaray Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen ÖNDER Imam Hatipliler Dernegi 18. Kurultayi'nin kapanis oturumunda konusan Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, ÖNDER'in 63 yillik tarihinde çok önemli islere imza attigini belirterek, imam hatip neslinin peygamber varisleri oldugunu kaydetti.

"Adalet ve Merhamet" temasiyla toplanan kurultayin gündemine atifta bulunan Erbas, bu iki kelimenin dünyanin en fazla ihtiyaç duydugu iki Islam'i deger oldugunu ifade ederek, "Söz konusu meseleler, Müslümanlari Islam'in hakikatine yabancilastiran, Islam cografyasini adalete, merhamete barisa, huzura, vahdete hasret birakan meselelerdir. Dünyamiz, savaslar, salginlar, yoksulluk, terör eylemleri umutsuzluk gibi devasa sorunlarin kusatmasi altinda tarihin en zor dönemlerini yasamaktadir. Bu olumsuz tablolarin arkasinda bilgi, inanç ve hayat tasavvuru etrafinda ortaya çikan savrulmalarin yer aldigini görüyoruz." dedi.

"Özellikle son iki üç asirdir dünyada yasananlari dogru anlama ve yorumlama baglaminda Islam dünyasinin önemli ihmallerinin oldugu ortadir" diyen Ali Erbas, Islam dünyasinin dinin dogru anlasilmamasi gibi temel bir sorunun varligini da kabul etmek zorunda oldugunu kaydetti.

Ümmet cografyasinin siyasal, kültürel, ekonomik ve askeri açidan küresel müdahalelere maruz kaldigini kaydeden Erbas, "Referansini dinden aldigini iddia ederek toplumda bozgunculuk yapan DEAS, Boko Haram, Es-Sebab, FETÖ ve benzeri yapilar, Islam'in hakkaniyet, adalet, merhamet ve ahlak ilkelerinden uzaklasmanin yanlis bir din ve peygamber tasavvurunun aci bir neticesidir maalesef." dedi.

Erbas, itikadi açisindan bati merkezli din anlayislarinin bir sonucu olarak ortaya çikarak dünyayi etkileyen deizm, ateizm, nihilizm ve benzeri akimlarin, Islam dünyasinda karsilik bulmasinin mutlaka ve dikkatle üzerinde durulmasi gereken hususlar olduguna dikkati çekti.

Kurultayin sonunda Erbas'a, Aksaray Valisi Hamza Aydogdu günün anisina bir plaket verdi.

Kurultaya Aksaray Valisi Hamza Aydogdu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sahin, dernek üyeleri yani sira çok sayida davetli katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile