Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu: Yılda 7 milyona yakın kitap dağıtıyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yılda 7 milyon civarında kitap dağıttıklarını belirterek, yabancı ülkelerde yaşayan Müslüman toplulu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yılda 7 milyon civarında kitap dağıttıklarını belirterek, yabancı ülkelerde yaşayan Müslüman topluluklara ise kitapların ücretsiz verildiğini söyledi.

Açılışlara katılmak üzere Erzurum''a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk''ü makamında ziyaret etti.

Bardakoğlu, Vali Öztürk''e dünya dinleri, safahat, tefsir, Atatürk''ün din ile ilgili görüşleri, Anadolu''daki Türk İslam kültürlerinin yer aldığı kitaplar ile ticaret ahlakı, madde bağımlığı, çevre bilinci, yaşlılar, gençlik, aile konularında el kitapları hediye etti.

Eserleri beğenen Vali Öztürk, özellikle el kitaplarının çocuklara dağıtılabileceğini söyledi. Yılda 7 milyon kitap dağıttıklarını açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ise, bu kitapların bir kısmını yabancı ülkelerde yaşayan Müslümanlara ücretsiz olarak dağıttıklarını dile getirdi.

Bardakoğlu, "Kitaplarımız Boşnakça, Bulgarca, Gürcüce, Kazakça gibi 14–15 dile çevrildi. Mesela Rusya''daki ve Balkanlar''daki Müslümanlara kitapları ücretsiz veriyoruz." dedi.

Vali Öztürk de ziyaretin anısına Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu''na bir plaket takdim etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile