Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Zulme Karsi Müslümanlarin Tek Yumruk Olmasi Gerekiyor'

Diyanet Isleri Baskani Erbas Açiklamasi 'Zulme Karsi Müslümanlarin Tek Yumruk Olmasi Gerekiyor'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Kudüs ve Filistin’in büyük bir zulüm altinda oldugunu belirterek, “Bu zulmün ortadan kalkmasi için bütün Müslümanlarin güç birligi yapmasi lazim. Tek yumruk olmasi lazim” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Ordu’da Yali (Aziziye) Camii’nde düzenlenen ‘Mazlumlara Dua, Filistin’e Vefa’ sabah namazi bulusmasi programina katilarak, sabah namazini kildirdi. Camideki cemaate hitap eden Erbas, vatanin her yerinde bütün camilerde sabah namazi bulusmasi yapildigini söyledi.

Erbas, “Sehitler için, mazlumlar için terör mücadelesinde sehit olan güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz, polislerimiz basta olmak üzere uzun zamandan beri büyük bir zulüm altinda olan Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa Müslümanlarina ve sehitler için okunan binlerce hatmi serifin duasini yapmak üzere bu cuma sabahi bütün camilerde toplandik. Allah hayirli ve mübarek eylesin” diye konustu.

Dünya kuruldugundan itibaren ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem’den (As) itibaren hak ve batil mücadelesinin devam ettigini, kiyamete kadar da sürecegini ifade eden Erbas, önemli olanin insanlarin hak tarafinda yer almasi olduguna degindi.

“Sanli ordumuz ülkemizin sinirlarinin içerisinde ve ötesinde büyük mücadele veriyor”

Allah’in nurunu söndürmek isteyen insanlarin hep oldugunu ve olmaya devam edecegini söyleyen Erbas, “Dün çesitli cephelerde dedelerimiz dinimiz, ezanimiz, bayragimiz için mücadele ettiler. Çanakkale’den Yemen’e, Sarikamis’tan Maras’a, Antep’e her yer düsmanlar tarafindan isgal edilmeye çalisilmis ama ecdadimiz Anadolu’yu onlara mezar etmis. Bugün de sanli ordumuz ülkemizin sinirlarinin içerisinde ve ötesinde büyük bir mücadele veriyor. Teröristlere ve teröristleri destekleyen düsmanlara karsi ordumuz ve güvenlik güçlerimiz mücadele veriyor” diye konustu.



“Bütün Müslümanlarin tek yumruk olmasi lazim”

Yapilan zulümlere karsi tüm Müslümanlarin birlik olmasi gerektigini belirten Erbas, sunlari söyledi:

“Ayni mücadeleyi bir asri askin zamandan beri ‘barisin yurdu’ diye Hz. Ömer zamanindan beri isimlendirilen, ismini asirlar boyunca Müslümanlar sayesinde tasiyan Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altinda. Bu zulmün ortadan kalkmasi için bütün Müslümanlarin güç birligi yapmasi lazim. Tek yumruk olmasi lazim. Bizler, Türk milleti olarak düsüncesi farkli olabilir ama öteden beri Kudüs deyince hep kalbimiz baska atmistir. Filistin deyince oradaki peygamberler gözümüzün önüne gelmistir. Bir Müslüman olarak Kudüs ve Filistin denince orada yapilan zulümleri görmemek mümkün mü? Degil.”

Programa ayrica Ordu Valisi Muammer Erol ile Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile