Diyanet Isleri Baskani Erbas'in Ankara Barosu'na Açtigi Dava Görülmeye Baslandi

Diyanet Isleri Baskani Erbas'in Ankara Barosu'na Açtigi Dava Görülmeye Baslandi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’in Ankara Barosu’na açtigi davanin ilk durusmasi görüldü.

Ankara 16’nci Agir Ceza Mahkemesinde görülen davada sanik olarak dönemin Ankara Barosu Baskani Erinç Sagkan ve yönetim kurulu üyeleri yer aldi. Erbas’in Haci Bayram Camii’nde verdigi cuma hutbesinin ardindan Ankara Barosu bir basin açiklamasi yapmis ve açiklamada yer alan ifadelerden dolayi Ankara Barosu’na ‘kamu görevlisine dini inanç, düsünce ve kanaatlerini açiklamasi nedeniyle görevinden dolayi hakaret’ suçlamasiyla dava açilmisti.

Durusmada savunma yapan eski Ankara Barosu Baskani Erinç Sagkan, yaptiklari açiklamanin elestiri oldugunu fakat hiçbir yerinde suç unsuru bulunmadigini söyleyerek, “Diyanet Isleri Baskani nikahsiz yasayanlari ve escinselleri hastalik yayici olarak hedef göstermistir. Biz de baro olarak buna suç duyurusunda bulunduk. Hutbedeki bazi söylemler suçtur” dedi.

Dönemin baro baskani Sagkan’in yani sira diger saniklar da açiklamada herhangi bir hakaretin yer almadigini savundu. Sanik ve sanik avukatlarinin beyanlarini dinleyen mahkeme, durusmada dinlenmeyen diger iki sanigin da dinlenmesine karar vererek, durusmayi 9 Mart 2022 tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile