Diyanet Isleri Baskani Erbas'in 'Kurban Bayrami' Mesaji

Diyanet Isleri Baskani Erbas'in 'Kurban Bayrami' Mesaji

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ederek, "Kurban, Rahman ve Rahim olan Allah’a itaatin, onun yolunda fedakarligin bir ifadesidir ve O’na tereddütsüz teslim olmaktir" dedi

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Erbas, yayinladigi Kurban Bayrami mesajinda sunlari kaydetti:

"Sevgi ve kardeslik baglarimizi güçlendiren rahmet günleri olan bayramlar, Yüce Allah’in müminlere sevinç ve mutluluk kaynagi olarak armagan ettigi güzide zaman dilimleridir. Bir inanç ve adanis nisanesinin bereketli mevsimi Kurban Bayrami da, tesrifiyle hanelerimize nese ve huzur, gönül yurdumuza merhamet ve sefkat bahsetmektedir.

Kurban, Rahman ve Rahim olan Allah’a itaatin, onun yolunda fedakârligin bir ifadesidir ve O’na tereddütsüz teslim olmaktir. Bütün serlerden uzaklasarak iyilige ve hayra yönelmektir. Bahsettigi bütün nimetlere karsi Allah’a sadakat göstermek, O’na manen yakinlasmaktir. Ayni zamanda Kurban, Allah’in (c.c.) rizasini kazanmak için dünyalik nimetlerden vaz geçebilmenin de bir göstergesidir. Bütün ibadetlerimizde oldugu gibi, kurbanlarimizin da gayesi aynidir: Rabbimize kullugumuzu, tazim ve muhabbetimizi sunmaktir.

Bayram günlerini, acilarin, savaslarin ve gözyaslarinin kusattigi dünyamizda sevinçlerimizi çogaltmak, hüzün ve kederlerimizi azaltmak için bir firsata dönüstürmeliyiz. Gönüllerin ihya edildigi bu rahmet günlerinde anne-babamizin, aile büyüklerimizin ve komsularimizin hatirini sormali, dualarini almaliyiz. Akrabalik haklarina riayet ederek silai rahimde bulunmaliyiz. Yardima muhtaç bir yaslidan, evladini yitirmis bir anneden, baba özlemi duyan bir yetimden, sefkat bekleyen bir magdurdan, merhamet isteyen bir mazlumdan alinacak dualar, Allah’in rizasini kazanmamizi vesile olacak, sevgi ve kardeslik baglarimizi güçlendirecek, birlik-beraberlik, paylasma, dayanisma gücümüzü artiracaktir.

Bayramimiz baskalarinin bayramina, bayram sevincimiz baskalarinin sevincine vesile olsun. Birbirimizi hatirlamaya, kardeslik ahdimizi yenilemeye, dostluklari pekistirmeye, darginlik ve düsmanliklari terk etmeye firsat olsun. Zira yasadigimiz dünyada bayramlarin hatirlattigi degerlerin hayatimiza getirdigi hayir, iyilik, merhamet ve berekete her zamankinden daha çok muhtaciz.

Bu vesileyle, Kurban Bayrami’nin yaraticimiza ve can tasiyan her varliga karsi sorumlulugumuzu hatirlatmasini ve bizler için iyilik ve dogruluk yolunda geçirilecek bir hayatin miladi olmasini diliyorum.

Aziz milletimizin ve tüm Islam âleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyor; bu rahmet günlerinin ruhlarimiza dirlik, kalplerimize huzur, hanelerimize bereket, ülkemize ve Islâm âlemine hayirlar getirerek insanligin hidayet ve barisina vesile olmasini Cenab-i Mevla’dan niyaz ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile