Diyanet Isleri Baskani Erbas, Korgan Müftülügü Binasi Ve Kur'an Kursunun Açilisina Katildi Açiklamasi

'Her seyiyle, Kur'an kurslarimizla, camilerimizle sizlerin hizmetindeyiz. Toplumlarin efendisi topluma hizmet edenlerdir. Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olanlardir' 'Irsat kaybolursa toplumda huzur kalmaz. Irsat, mürsit tasavvufun en önemli kavramlaridir'

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, "Her seyiyle, Kur'an kurslarimizla, camilerimizle sizlerin hizmetindeyiz. Toplumlarin efendisi topluma hizmet edenlerdir. Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olanlardir." dedi.

Erbas, Ordu'da Korgan Müftülügü hizmet binasi ve merkez yatili erkek Kur'an kursu açilis töreninde yaptigi konusmada, açilista bu birligi ve beraberligi görmekten duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Ordu'nun Kabadüz ilçesinde dogdugunu dile getiren Erbas, Korgan ilçesinin de ögrencilik yillarindan hatirasi bulundugunu anlatti.

Binanin yapiminda emegi geçenlere tesekkür eden Erbas, "Her seyiyle, Kur'an kurslarimizla, camilerimizle sizlerin hizmetindeyiz. Toplumlarin efendisi topluma hizmet edenlerdir. Insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olanlardir. Diyanet hizmetleri, insanlara manevi alanda nasil faydali olabiliriz, bunun gayreti içerisinde olan insanlarin çalistigi yerdir." diye konustu.

Erbas, Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfinin Türkiye'nin yani sira dünyanin 149 ülkesine ulastigina isaret etti.

Kendilerine emanet edilen zekat ve kurbanlarin, yurt içi ve yurt disindaki ülkelere ulastirildigini aktaran Erbas, sözlerini söyle sürdürdü:

"Burada bir zekati, bir kurban hissesini insanlara ulastirmanin çok ötesinde bir hedef var. Bunlar vesiledir. Amaç nedir? Amaç Allah'in rizasina ulasmak. Amaç Islam'i duymayan kulaklara duyurmak, on binlerce kilometre uzaklara kadar giderek ülkemizin büyüklügünü, cömertligini, milletimizin cömertligini tanitmak, duyurmak. Türkiye Diyanet Vakfinin yeleginin gögsündeki o Türk bayragina karsidan gelen insanlarin kosarak yapismasi, öpmesi bizim milletimize olan sevgisinden kaynaklanmaktadir."

Herkesin fani oldugunu, yok olup öbür dünyaya intikal edecegini belirten Erbas, sunlari kaydetti:

"Allah bakidir. Allah'in baki oldugunu insanlara anlatmak ve insanlarin, Allah'in disindaki her seyin fani oldugunun farkinda olmasi, ona göre yasamasi büyük bir nimettir. O halde Rabbinizin hangi nimetini inkar ediyorsunuz? Bu yalanlanabilir mi? 'Bunun farkinda olun' demektir. Onun için bunun farkindayiz. Biz faniyiz, baki olan Allah'tir. Onun yolunda olalim. Çocuklarimizi, gençlerimizi, kizlarimizi buna göre yetistirelim. Bu hakikati onlarin ruhlarina yerlestirelim amaciyla müftülüklerimizde diyanet islerini yönetmeye çalisiyoruz. Kur'an kurslarimizda böyle nesil yetistirmeye çalisiyoruz."

"Irsat kaybolursa toplumda huzur kalmaz. Irsat, mürsit tasavvufun en önemli kavramlaridir." ifadesini kullanan Erbas, bunun kaybedilmemesini temenni ederek, kaybedilmesi halinde baska ne kazanilirsa kazanilsin hiçbir anlaminin olmadigini kaydetti.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaskani Basdanismani Ihsan Sener, Korgan Belediye Baskani Tuncay Kiraz ve Korgan Ilçe Müftüsü Alim Yaya'nin da konusmalarinin ardindan katilimcilar, açilis kurdelesi kesilen Ilçe Müftülügü hizmet binasi ve Kur'an kursunu gezdi.

Programa, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdogan, ilçe kaymakamlari ve belediye baskanlari, Il Müftüsü Ismail Çiçek, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile