Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Kurban Bayrami Mesaji

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kurban Bayrami mesajinda tüm Islam aleminin bayramini tebrik ederek, “Bayramlar, ayni inancin mensuplarini bir araya getiren müsterek sevinç günleridir” ifadesini kullandi.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas Kurban Bayrami nedeniyle mesaj yayimladi. Bayramin sevinç günleri oldugunu belirten Erbas, “Yüce Allah’in biz kullarina armagan ettigi essiz zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayrami’na kavusmanin sevinç ve heyecani içindeyiz. Bizleri bir kez daha bu özel zamana eristiren Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bayramlar, ayni inancin mensuplarini bir araya getiren müsterek sevinç günleridir. Ümmet bilincini tazeleyen, ibadet zevkini derunilestiren, kardeslik ruhunu güçlendiren vahdet günleridir. Muhabbet ve uhuvvetin kol kola girip hane hane, sokak sokak, sehir sehir, diyar diyar dolastigi bu günler, zenginle fakiri bir araya getiren, büyükle küçügü kucaklastiran, düsmanliklari dostluga dönüstüren mübarek vakitlerdir. Sevdiklerimizle ayni sofrada bulustugumuz, ayni mabette divana durdugumuz, ayni duygularla costugumuz vuslat anlaridir” ifadelerine yer verdi.

Bayramin yardimlasmaya ve paylasmaya davet ettigini ifade eden Erbas, “En güzel duygularin hayati kusattigi bu günlerde müminler, Allah’a yakinlasmanin önündeki engelleri kaldirma, iyilik ve güzellikleri çogaltma azmiyle etraflarina isik saçarlar. Acisi olanin acisini, yükü olanin yükünü, derdi olanin derdini hafifletme; gönülden gönüle köprüler kurma, sevinme kadar sevindirmenin gayreti içinde olurlar. Zira bayramlar, dilleri, renkleri, irklari ve cografyalari farkli ama kibleleri, idealleri, hedefleri ve dualari bir olan Müslümanlari kardeslige, dayanismaya, yardimlasmaya ve paylasmaya davet eder. Kurban Bayrami ise müminlerde teslimiyet, tevhit ve vahdet ekseninde güçlü bir bilinç ve büyük bir heyecan olusturur. Nitekim kurban ibadetinin, bize sevdigimiz seyleri Allah yolunda feda edebilme iradesi kazandiran; bizi iyilige, hayra ve takvaya ulastiran; kendimize, Rabbimize ve kardeslerimize yakinlastiran bir yönü vardir” ifadelerini kullandi.

Mesajinda Kudüs ve Gazze’ye deginen Erbas, “Unutulmamalidir ki bayramlar, ancak bütün Müslümanlar için sevinç günü oldugunda ve sevinçler hep beraber yasandiginda gerçek anlamini bulacaktir. O zaman hüzünler azalacak ve gönüller sürur içinde muhabbetle dolacaktir. Bugün maalesef gönül cografyamizin pek çok yerinde kardeslerimiz zulüm, haksizlik ve katliamlarin gölgesinde bir bayram geçiriyor. Gazze ve Kudüs’te yasanan tarihin en büyük insanlik drami, yüreklerimizi dagliyor. Hiçbir deger tanimayan, hiçbir bir inanca saygisi olmayan azgin bir azinlik tarafindan Filistin topraklarinda aylardir soykirim yapiliyor. Ahlaki, vicdani ve uluslararasi hukuku hiçe sayan gözü dönmüs siyonistler; kadin, erkek, çocuk, yasli demeden mazlumlari hunharca katlediyor. Böyle bir vasatta Müslümanlar olarak bizlere düsen, bu örgütlü kötülük karsisinda yilmadan, yorulmadan direnmek, mücadele etmektir. Maddi ve manevi yardimlarimizla kardeslerimize destek olmak, Kudüs ve Gazze özgür oluncaya kadar azim ve sabirla çalismaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, aziz milletimizin ve tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyor; bu bayramin insanligin baris, güven ve huzuruna vesile olmasini Cenab-i Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile