Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan 'Terör Örgütleri' Mesaji

Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan 'Terör Örgütleri' Mesaji

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Diyanet Akademisi ögrencilerine hem dogru dini bilgilerle kendilerini donatma hem de Islam cografyasinda yasananlara iliskin haberdar olmalari tavsiyesinde bulunarak, "Böylesi bir donanimla gerek Islam dünyasinin gerekse insanligin içinden geçtigi süreçleri dogru okuyabiliriz. Ancak böylesi bir donanima sahip olursak FETÖ, DEAS, Boko Haram gibi istismarci örgütlerin cografyamizdaki emellerini dogru görebiliriz" dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Ankara Dini Yüksek Ihtisas Merkezi’nde düzenlenen "Diyanet Akademisi 2023-2024 Dini Yüksek Ihtisas Egitimi Açilis Programi"na katildi.

Programda aday din görevlilerine ilk dersi veren Erbas, ihtisas merkezlerinde bu yilki egitim ögretim programina 450’ye yakin yeni ögrencinin katildigini bildirdi.

Erbas, ihtisas merkezlerinde ilim yolculugunun 50 yil önce basladigini dile getirerek, buralarda egitim almanin büyük bir nimet oldugunu belirtti.



"Baskanligimiz diger ülkelerde rol modeldir"

Diyanet Isleri Baskanliginin Islam dünyasinda dini teskilatlara model olan bir kurum olduguna dikkat çeken Erbas, "Nereye gitsek baskanligimizi anlatiyoruz ve o devletin en üst yöneticileri hayran hayran dinliyor ve sunu özellikle ifade ediyorlar; ‘Bize rol model olun. Biz de sizin Diyanet Isleri Baskanligi teskilatiniz gibi bir teskilat kuralim.’ Bu durum bize sorumluluklarimizin ne kadar büyük ve engin bir aska ve ufka sahip olmamiz gerektigini göstermektedir" diye konustu.



"Amacimiz insanimizi dogru dini bilgiyle bulusturmak"

Erbas, egitimin özünde, Allah’in rizasini kazanma ve cehaleti kaldirma gayesi oldugunu belirterek, "Bizim asil amacimiz insanimizi dogru dini bilgiyle bulusturmak. Eger biz dogru dini bilgiyle bulusturmazsak tabiat bosluk kabul etmez ve hurafeler ve asiriliklarla dolu birtakim anlayis sahipleri o boslugu doldurur, bunu yasayarak görüyoruz. Ama biz istiyoruz ki mutedil, Kur’an ve sünnet çizgisinden kopmayan, ayrilmayan bir anlayis üzerinde insanimizi bilgilendirelim, besleyelim. Böylesi bir gayeyi tasiyanlar kendilerinin ve toplumlarinin dünya ve ahiret saadetlerine vesile olabilirler" ifadelerini kullandi.

Islam’in insanin zihnini bilgiyle aydinlatmak kadar kalbini de aydinlatmayi amaç edindigini ifade eden Erbas, "Kisiyi hem akli hem duygusal hem de ameli olarak birbiriyle dengeli bir biçimde egitmeyi hedefler, Islam’in egitim anlayisi budur. Böylesi bir egitimle kendini insa etmis bir mümin insanlara örnek olabilir, onlarin hayatlarina dokunabilir ve yön verebilir" dedi.



Erbas’tan ’terör örgütleri’ mesaji

Ögrencilere hem dogru dini bilgilerle kendilerini donatma hem de Islam cografyasinda yasananlara iliskin haberdar olmalari tavsiyesinde bulunan Erbas, "Böylesi bir donanimla gerek Islam dünyasinin gerekse insanligin içinden geçtigi süreçleri dogru okuyabiliriz. Ancak böylesi bir donanima sahip olursak FETÖ, DEAS, Boko Haram gibi istismarci örgütlerin cografyamizdaki emellerini dogru görebiliriz. Sahih bilgiyi tüm bu alanlara samil kildigimizda ihtisas egitimimiz bizi hayatin önüne tasir ve insanimiza ve insanliga bizi örnek ve önder kilar" diye konustu.

Erbas, bulundugumuz çagin iletisim ve teknolojinin insani kusattigi, toplumlari sekillendirdigi bir çag oldugunu, bu sebeple insanlara ulasma noktasinda ögrencilerden ihtisas egitimlerinin yaninda bu alandaki bilgi ve becerilerini de en üst düzeye tasimalarini söyledi.



Türkiye genelindeki Diyanet Akademisi Dini Yüksek Ihtisas Merkezlerindeki din görevlileri 2023-2024 Dini Yüksek Ihtisas Egitimi Açilis Programi’ni canli baglantiyla izledi.

Programa, Diyanet Isleri Baskanligi Diyanet Akademisi Baskani Doç. Dr. Enver Osman Kaan da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile