Diyanet Isleri Baskanligi Personelleri Ile Türkiye Diyanet Vakfi Gönüllülerinden Ortak Afet Egitimi Tatbikati

Diyanet Isleri Baskanligi Personelleri Ile Türkiye Diyanet Vakfi Gönüllülerinden Ortak Afet Egitimi Tatbikati

Diyanet Isleri Baskanligi personelleri ile Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) gönüllüleri, Ankara Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde bulunan simülasyon merkezinde afet egitimi tatbikati gerçeklestirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginin (AFAD) 2024 yilinin sonuna kadar arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapacak 100 bin kisiye ulasma hedefi kapsaminda egitim alan TDV gönüllüleri ve Diyanet Isleri Baskanligi görevlileri, Ankara Valiligi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügünde bulunan simülasyon merkezinde egitim tatbikati yapti.

“Profesyonel ve uluslararasi ekip olmak için gayret gösterecegiz”

Ekip kurulumunun gönüllülük esasina dayali oldugunu ifade eden TDV Hayri Hizmetler Kidemli Uzmani Onur Inan, “Arama kurtarmayla alakali aktif görev alan ekiplerimiz üzerinden bir süreç haritasi çikarttik. Bu süreç haritasi içinde ekiplerimizi bilgilendirerek önce gönüllü olanlarin belirlenmesini sagladik. Gönüllü arkadaslarimizla onlarin kisisel güvenliklerini de saglayacak sekilde planlamalar yaparak ve malzemeler tedarik ederek bugün buradaki egitim sartlarini olusturduk. Kurdugumuz ekibe vakfimiz ve baskanligimiz personellerinden olusan depremde arama kurtarma egitmenleri tarafindan egitimler veriliyor. Uzun vadede AFAD tarafindan belirlenen akreditasyon siniflarinda, önce hafif ardindan da orta sinif akreditasyonu tamamlayip profesyonel ve uluslararasi ekip olmak için gayret gösterecegiz” diye konustu.

“Bir ögünde 10 bin kisiye yiyecek saglayabilecek ekipman ve kabiliyete sahibiz”

Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi’nin 11 ilde toplam 324 kisilik bir arama kurtarma ekibi kurdugunu dile getiren Inan, “AFAD tarafindan yapilan 2024 yili sonuna kadar 100 bin kisilik arama kurtarma personeli yetistirme projesi kapsaminda egitim aliyoruz. Burada baskanligimizin merkez teskilati ve vakfimizin teskilatlarinda bulunan personelden olusan 35 kisilik bir ekibe depremde arama kurtarma egitimi veriliyor. Bu egitimler sonrasi akreditasyon süreçlerine baslayarak profesyonel bir ekip haline gelmeyi hedefliyoruz. Tasra teskilatlarinda da süreci hizlandirarak 81 ilde 2 bin 200 kisilik arama kurtarma ekibi olusturmayi hedefliyoruz. Vakfimiz 2020 yilinda gerçeklesen Elazig depreminden sonra afetle alakali çalismalarda ciddi bir mesafe katetti. 20 adet ikram araci ve 3 adet mobil mutfagimizla bir ögünde 10 bin kisiye yiyecek saglayabilecek ekipman ve kabiliyete sahibiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile