Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar'dan Açıklama

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun teklifine ilişkin ''4+4+4 kesintili eğitim olacaktır'' dedi.

Bayraktutar, Memur-Sen Bilecik İl Başkanlığının İl Divan Toplantısında yaptığı konuşmada, Memur-Sen'in Türk milletinin değerlerinden yana taraf olduğunu kaydetti.

İktidarın da milletin değerlerinde yana olduğunu ifade eden Bayraktutar, şöyle konuştu:
''Onun için iktidarın da tarafıyız. Milletten yanayız, milletten yana olanlarla beraberiz, beraber olmaya da devam edeceğiz. Türkiye bunu böyle bilsin. Çünkü, 28 Şubat sürecinin dayatması 8 yıllık kesintisiz eğitimin ne olduğu belirsiz. Bunun neresini savunuyorlar- Neresini haklı buluyorlar- Sivil toplum örgütleri, 'kesintili eğitim olursa Anadolu'da kız çocukları genç yaşta evlenir. Kız çocuklarını okula göndermezler' diyor. Bu sivil toplum örgütleri 70'li yıllarda da vardı. Doğuda ve güney doğuda çocuk yaşta ağalara kız çocukları satıldığı sırada neredeydiler- Bu çocuklar eğitimden uzak tutulduğu zaman neredeydiler- Bunların derdi güçlü iktidar istemiyorlar. 4+4+4 kesintili eğitim olacaktır. Anayasa'nın 24. maddesine bakarsanız, reşit olmayan çocukların din eğitimi ana ve babasına ait olduğunu belirtiliyor.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile