Diyanet’ten Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ndeki Olaylarla İlgili Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ndeki olaylarla ilgili verilen soru önergesine, “Önergede söz konusu edilen hususlar gerçeği yansıtmadığı gibi, mezkur görevliler hakkında ileri sürülen mobbing ve sürgün edilme iddiaları da doğru değildir” cevabını verdi.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde meydana gelen hadiselerle ilgili soru önergesi üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, yapılan soruşturmanın sonuçlarını açıkladı.

İstanbul ili Beyoğlu ilçesi Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde meydana gelen hadiselerle ilgili olarak mezkur caminin imam hatibi ve müezzin kayyımı hakkında ileri sürülen iddialar hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nca tahkikat yapıldığı belirtilerek, “Yapılan tahkikat sonucu düzenlenen raporlar doğrultusunda adı geçen görevlilerin camide yaşanan olaylar sırasında ve sonrasında oldukça yıprandıkları ve aynı camide görev yapmalarının kamu hizmeti açısından uygun olmayacağı değerlendirilmiştir. Bu doğrultuda söz konusu camii imam-hatibinin Zeytinburnu’na nakli gerçekleştirilmiştir. Aynı camii müezzin-kayyımı ise önce İstanbul Valiliği’nce 6 ay süreyle Başakşehir ilçesi Hz. Hüseyin Camii müezzin-kayyımı olarak görevlendirilmiş, ancak adı geçen görevlinin kendisinin ve eşinin sağlık durumu ile kızının eğitim durumu nedeniyle görev yerine yakın başka bir camide görevlendirilmesini talep etmesi üzerine Beyoğlu ilçesi Arap Camii müezzin-kayyımlığına 6 ay süreyle görevlendirilmesi yapılmıştır” denildi.

Önergede söz konusu edilen hususların gerçeği yansıtmadığı gibi mezkur görevliler hakkında ileri sürülen mobbing ve sürgün edilme iddialarının da doğru olmadığı kaydedilen açıklamada, “Valide Sultan Camii müezzin kayyımı Anadolu Ajansı’na verdiği mülakatta ‘Basında, sosyal medyada çıkan hiçbir ifade, yorum bana ait değil’ demiştir. Görevlendirilmesine ilişkin de ‘Arap Camii'ne gelmek için talepte bulunduk. Diyanet İşleri Başkanımızın da bu hususta bir jesti oldu’ şeklindeki söylemleri, iddiaların algılandığı gibi olmadığını göstermektedir. Ayrıca 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’nun 19’uncu ve 21’nci maddeleri ile bu Kanun’a dayanılarak hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konulan Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 30’uncu ve 32’inci maddeleri müfettiş raporlarının verilmesini kapsamamaktadır” ifadelerine yer verildi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile