Diyanet Vakıf-sen 4. Olağan Genel Kurulu

Diyanet Vakıf-sen 4. Olağan Genel Kurulu

Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak-Düzce Şubesi'nin 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi Salih Alemdar, CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, merkez yöneticileri Ahmet Küçük, Mustafa Korkmaz ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda divan heyetinin oluşturulmasının ardından adaylardan Halil Korkmaz, açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında din görevlilerinin kine ve gareze dayalı olarak şikayet edilmesine vurgu yapan Korkmaz, haksızlıklar karşısında ayakta durduklarını belirtti. Korkmaz, "Türk Diyanet Vakıf-Sen Zonguldak-Düzce Şubemizin 4. olağan genel kurulunu gerçekleştiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı çok önemli bir kurumdur. Çalışanları da o derece de önemlidir. Memleketin huzur ve asayişinde diyanetin, din görevlilerinin payı vardır. İnsanımızı acısını, mutluluğunu paylaşan, gelecek nesillere Allah peygamber, vatan millet sevgisini aşılatan, anne-babaya itaati hatırlatan, rehberlikte bulunan sosyal kamu hizmeti veren diyanet ve din görevlisinin yaptığı iş çok iyi algılanmalıdır. Din görevlilerinin sosyal hizmetlerden daha çok faydalanması sağlanmalıdır. Batkımız zaman her ilde bir öğretmen evi olduğunu görürüz. Ama maalesef bir İmam-Hatip evine ve din görevlisi evine rastlamak mümkün değildir. Sosyal konulardaki eksiklikleri çoğaltmak mümkündür. Din görevlileri toplumun içinde insanların arasında 24 saat hizmet sunan devletin memurlarıdır. Din görevlisi sudan bahanelerle kine ve gareze dayalı olarak şikayet edilmemelidir. 2010 yılı diyanet çalışanlarının beklediği Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu'nu yasalaştırmıştır. Bu süreçte genel merkezimizin göstermiş olduğu gayretlerden dolayı genel kurulumuzu şereflendiren Ahmet Küçük ve Mustafa Korkmaz başkanımla birlikte tüm genel merkez yöneticilerimize herkes adına teşekkür ediyorum. Haksızlıkların karşısında dimdik ayakta duran, yapılan onca itham ve saldırılara rağmen, inandığı değerler uğruna hiçbir zaman taviz vermeyen siz değerli Türk Diyanet Vakıf Sen üyelerine de teşekkür ediyorum" dedi.
Ardından Türkiye Kamu Sen Zonguldak Temsilcisi Salih Alemdar ve CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla selamlama konuşmaları yaparak genel kurulun hayırlı olmasını diledi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından diğer aday İsa Kartal da konuşma yaptı. Konuşmasında din görevlilerinin görevlerini layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Kartal, "Sendikaların temel amaçlarından biri kamu çalışanlarının ekronomik, sosyal, kültürel haklarının ve mesleki faaliyetlerinin korunması, geliştirilmesi noktasında mevcut durumdan daha iyi konuma gelmesi için mücadele veren sivil toplum kuruluşladır. Sendikalar özünde muhalif hareketlerdir. Bu sebeple, sendikalar kamu çalışanlarının hak ve özgürlüklerini korumak ve geliştirmek amacıyla hükümetlerden siyasal iktidarlarını zorlayan, talep ve isteklerde bulunurlar. Devlet memuru olan din görevlisi sudan bahanelerle kini ve gareze dayalı şikayet edilmesinin önüne geçilmesi en küçük bir ihmalden veya birilerinin iç güdüleri tatmin olsun diye soruşturma üzerine tayini çıkartılmamalıdır. Bir takım ayak oyunları ile din görevlilerinin geleceğiyle oynanmamalıdır. Buna bağlı olarak, din görevlisi arkadaşlarımızda görevlerini en güzel şekilde ifa etmeleri, görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeleri, mesleğini severek ve isteyerek icra etmelidirler" diye konuştu.
Genel Merkez yöneticisi Ahmet Küçük de konuşma yaparak davetlilere Diyanet Vakıf-Sen'in çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İsa Kartal'ın listesi, Muhammet Öztürk, Muhammet Kızıltoprak, Emin Balıkçı, Emin Demirci, Yusuf Kurt ve Okan Yılmaz'dan oluştu. Diğer aday Halil Korkmaz'ın asil listesi ise Engin Karaca, Mevlüt Bıçakçı, Okan Yılmaz, Yücel Ağralı, Muhammet Öztürk ve Muhammet Kızıltoprak'tan oluştu.
Genel kurulda iki liste ile seçime gidildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile