Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'dan Toplu Sözleşme Yasası Yorumu

Türk Kamu Sendikası'na bağlı Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal toplu sözleşme kanundaki yanlışlıkların düzeltilmesini istedi.

Diyanet Vakıf Sen Siirt Şubesi'ni ziyaret ederek üyelerle bir toplantı yapan Ünal, bölgede yaşanan sorunlara değindi. Ünal, "Sanki bölgenin tamamı karışık, ateş içindeymiş gibi bir görüntü içerisindeymiş zannediliyor. İçimizden veya dışımızdan çok az sayıda belli insanlar 73 milyon insanın huzurunu bozuyor, huzurunu engelliyor. Oysaki bu bölgenin insanları çok sıcak, çok mütedeyyin insanlardır“ dedi.

Toplu sözleşmede Kamu Hakem Kurulu'nun karanının fiyasko olduğunu belirten Ünal, bu kararın sonucunun iyi olmadığını söyledi.

Ünal, "Tam bir fiyasko. 3,5+4, 4+4 çıkarıldı. Bu yetersizdir. Sorun kanunda, kanun çıkarken yanlış çıktı. Anayasa değişikliğinden 18 ay sonra kanun çıkartıldı. Burada geç kalındı. Oysa kanun hükmünde kararnamelerle kanunlar çıkartılıyor. Örneğin iki devasa kurum olan Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın kuruluş kanunları bir gecede çıkarıldı. Gene mecliste sayın vekillerimizin maaşlarının yükseltilmesi bir saatte çıkarıldı. Toplu Sözleşme Kanunu 18 ayda çıkarıldı ve yanlış çıkarıldı. Kanuna göre imza yetkisi tek kuruma verildi.

Tek yetki Memur Sen'e verildi.

Diğer iki sendika Türk Kamu Sen ve KESK'in imza yetkisi yok. Kanundaki bu yanlışlıklar düzeltilmeli. Çünkü sonuç ortada. Eminim ki yetkili kurum olan Memur Sen’in kendi tabanı bile bu durumdan rahatsızdır. Hükümetin kurum amirinin altına girerek, şirin görünerek sendikacılık yapılmaz. Sendikacılık bilgiyle, beceriyle, dik durmayla olur” şeklinde konuştu

Ünal, daha sonra Kamusen Siirt İl Temsilcisi Cengiz Özbilici ve Şube Başkanı Nezir Obut ve diğer üyelerle sendikanın çalışmaları konusunda bir toplantı yaptı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile