Türkiye’de sıklığı her geçen yıl artan diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon ve obezite için iyi bir tedaviye ihtiyaç duyulduğunu belirten Danış, “Türkiye’de yapılan bilimsel çalışmalarda(TURDEP -2) diyabet yüzde 13.7 gibi ürkütücü bir orana varmış bulunmakta olup, Diyarbakır’ın şeker hastalığının farkındalığı anlamında sonuncu olması dikkat çekicidir. Ayrıca önlenebilir ölüm nedenlerinden biri olan hipertansiyon oranı Türkiye’de yüzde 30 olup yapılan çalışmalarda( TEK HARF ve SALT Çalışmaları) hastaların çoğunun hipertansiyon hastası olduğunun farkında olmadığı, farkında olanlarında az bir kısmının kontrolde olduğu ürkütücü bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.
Türkiye toplumunun üçte 2’sinin obez olduğu dikkate alındığında bunun hipertansiyon ve diyabet için bir risk faktörü oluşturduğunu kaydetti.
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr Muhammed Güzel Kurtoğlu ise göreve geldiği günden buyana her geçen gün bir yeniliğe imza attıklarını söyledi.
Kurtoğlu, “Amacımız hastalarımıza en güzel hizmeti sunmaktır. İnsan sağlığı bizler için önem ve değer arz etmektedir. Büyük şehirlerde ne imkan varsa hastanelerimizde de tüm imkanlar mevcuttur. Tüm yenilikleri Diyarbakır’a getirip halkımıza sunacağız yeni açılacak polikliniğimize mutlak suretle hipertansiyonu ve obezite sorunu olan hastalarımız gelip bir muayene olmalıdırlar, faydalarını görecekler sağlık hiçbir zaman ihmale gelmez.” diye konuştu.
Diyarbakır’a Obez Polikliniği Kuruldu
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) iç hastalıkları eğitim görevlisi ve Nefroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Ramazan Danış, hipertansiyon ve obezite polikliniğini açtıklarını çok yakın sürede hasta kabulüne başlanacağını söyledi.