Diyarbakir Ailelerinden HDP'ye Siyah Çelenkli Protesto Açiklamasi 'Bizim Evladimizi HDP Götürdü'

Diyarbakir Ailelerinden HDP'ye Siyah Çelenkli Protesto Açiklamasi 'Bizim Evladimizi HDP Götürdü'

Çocuklarinin silahli terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan Diyarbakir aileleri, HDP’yi protesto ederek Ankara’daki Genel Merkez binasi önüne siyah çelenk birakti.

Evlatlarinin PKK’li teröristlerce daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu gören ve evlat nöbeti tutan Diyarbakir ailelerinden Celil Bektas ile Süleyman Aydin, HDP’nin Ankara’daki Genel Merkez binasinin önüne siyah çelenk birakti. Üzerlerinde çocuklari Yusuf Bektas ve Özkan Aydin’in fotograflarinin basili oldugu tisörtlerle genel merkezin önüne gelen iki baba HDP’yi protesto ederek evlatlarinin teslim edilmesini istedi.

“Evladimiz gelene kadar biz HDP’nin pesini birakmayacagiz”

Çocuklarini dönene kadar HDP’nin pesinin birakmayacaklarini söyleyen Baba Celil Bektas, “Oglum 5 Mayis 2019’da HDP tarafindan daga götürüldü. Gençlik kollarinda montu ve kimligi çikti. Benim oglum hasta. Bunlar kürdü temsil edemezler. Kürt biziz, hiçbir zaman kürtlügümüzü inkar etmedik. Her zaman söylüyorum; Ankara’da Türküm, Diyarbakir’da Kürdüm, Trabzon’da Lazim. Bunlar ellerini bizim yakamizdan çeksin. Var olsun devletimiz yanimizdadir. Benim evladimin yer su anda belli ama gelemez. Mayin dösemisler gelecegi yere. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürt’üyüz. Her yerde her zaman diyoruz. Bizim evladimiz gelene kadar biz HDP’nin pesini birakmayacagiz. Bizim evladimizi HDP götürdü. Su anda çocuklar dönemiyorlar, mayin dösemisler. Her yere gidecegiz. Ben buradan CHP ve Iyi Parti’ye de sesleniyorum; Samimilerse gelsinler bize destek versinler” dedi.



"Çocuklarimizi nasil daga götürdüyseniz geri getirin”

Bir diger baba Süleyman Aydin ise, oglunu 6 yildir görmedigini belirterek, “HDP 6 yildir benim oglumu benden kopartmis. Bunlarda hiç vicdan yoktur. Eylemimizin 723’üncü gününde anne ve babalari temsilen bugün Ankara’dayiz. HDP’den tek bir milletvekili bile cesaret edip Kürt ailelere sahip çikmiyor. 6 yildir ben oglumu görmedim. Esim su anda ilaç tedavisi görüyor. Bana sürekli ‘dünya gözüyle oglumu’ göreyim diyor. Neden bizim çocuklarimizi PKK’ya satiyorlar. Kürt için mücadele ediyoruz diyorlar, kürdü öldürüyorlar. HDP, açiklamasinda diyorya; ‘Dogu’da zulüm var’ dogrudur, PKK zulmü var, HDP zulmü var. 9 yasindaki çocuklari daga göndermek zulümden baska bir sey degildir. Biz bunlarin kapisinda kalkmayacagiz. Bizim çocuklarimizi daga götürdüklerinde zaten öldük. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürt’üyüz. Vatanimiza asla ihanet etmiyoruz. Biz çocuklarimizi istiyoruz. HDP’nin ve CHP’nin milletvekilleriyle de görüstük. Bize söyledikleri tek cevap, ‘Bir sartla size sahip çikariz. Çocugunuzu devletten isteyin’ diyorlar. Bizim çocugumuzu devlet götürmemis ki. Bizim çocuklarimizi CHP’nin arkadaslari, dostlari götürmüs. Buradan HDP’ye sesleniyoruz; Çocuklarimizi nasil daga götürdüyseniz geri getirin” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile