Diyarbakir Anneleri Bin 559 Gündür Evlatlari Için Nöbette

Diyarbakir Anneleri Bin 559 Gündür Evlatlari Için Nöbette

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca kandirilarak daga kaçirildigi iddia eden Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti kentteki saganak yagislara ragmen devam ediyor.

3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan aileler, HDP il binasi önündeki evlat nöbetini bin 559 gündür sürdürüyor. Aileler mücadelesine kararlilikla devam ettikçe terör örgütünde çözülmeler hizla artiyor.

Oglu Yavuz’un 8 yil önce Sakarya’da üniversite okurken HDP ve PKK tarafindan kandirilarak daga götürüldügünü ileri süren Sevgi Çagmar, çocuguna ‘teslim ol’ çagrisinda bulundu.

Her mevsimde kosullar ne olursa olsun evladi gelene kadar HDP önündeki nöbetini sürdürecegini dile getiren Çagmar, “Oglum Sakarya’da üniversite okuyordu. HDP ve PKK’lilar oglumu üniversiteden kandirip götürdüler. 8 senedir evladimdan haber alamiyorum. Oglum eger beni görüp duyuyorsan ne olur gel. Oglum gelmeden HDP önünden bir yere ayrilmayacagim. Senin hasretinden ne sag ne ölüyüm. Yaz kis demeden evladim için nöbetimi sürdürecegim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile