Elçi, “Diyarbakır Barosu ulusal kimliğiyle savunma hakkının ve hak aramanın etkili bir savunucusu olacaktır.” dedi.
Kayapınar Kültür Merkezi'nde yapılan Diyarbakır Barosu 43. Genel Kurulu'nda, kullanılan oyların 376'sını Tahir Elçi, 128'ini Nesip Yıldırım, 123'ünü Sedat Çınar ve 15 oyu da Süleyman Bilgiç aldı. 2 dönem Diyarbakır Baro Başkanlığı'nı yapan Emin Aktar’dan görevi devralan Elçi, baro başkanlığının onurlu bir görev olduğunu ve bu görevi en güzel şekilde yapacağını söyledi.
Seçimlerin çok demokratik bir ortamda ve Diyarbakır Barosu'nun tarihine yaraşır bir seçim gerçekleştirdiklerini anlatan Elçi, görev yapacağı süre içinde hukuk üstünlüğüne bağlı bir çalışma yürüteceklerini kaydetti.
Elçi, “Etkili bir savunma kuruluşu olması için bütün enerjimle meslektaşlarımla birlikte demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve adil yargılama hakkının bu ülkede hakim kılınması için uğraş vereceğiz. Diyarbakır Barosu kimliğiyle savunma hakkının ve hak aramanın etkili bir savunucusu olacaktır.” ifadelerini kullandı. FAİLİ MEÇHULLER İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİ Yıllardır Diyarbakır’da görev yapan Tahir Elçi, Güneydoğu’nun karanlık dönemi olarak bilinen 90’lı yıllarda yaşanan hak ihlalleri, faili meçhul cinayetleri ile JİTEM’in infazlarını çok iyi bilen isimler arasında. Diyarbakır’da devam eden faili meçhul cinayetler davasının müdahil avukatlarından olan Elçi, 1993-95 yılları arasında emekli Albay Cemal Temizöz ile korucubaşı ve itirafçıların öldürdüğü iddia edilen maktul yakınlarının mağduriyetiyle yakından ilgileniyor. Elçi, hem faali meçhuller hem de JİTEM davasının Diyarbakır’da baştan beri takip ediyor .
Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: Demokrasi İçin Çaba Göstereceğim
Diyarbakır Baro Başkanlığı'na seçilen Tahir Elçi, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünün hâkim olması için çaba göstereceğini söyledi.