Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Eski Siverek Caddesi'nde Çalismalarini Sürdürüyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, 2021 sezonuyla birlikte kenttin caddelerini yenileme, yeni imar alanlarinda yollar açma ve trafik sikisikligini gidermek için baglanti yollarinda çalismalarina araliksiz devam ediyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Yapi Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi, hava limani baglantisi nedeniyle kent trafigi açisindan oldukça önemli bir yere sahip olan Eski Siverek Caddesi'nde, ileriki dönemlerde olusacak bozulmalarin önüne geçmek ve yolun saglam olmasi için altyapi çalismalarini büyük bir özenle gerçeklestiriyor.

Eski Siverek Caddesinin Avsin Kavsagi'ndan Avzem Kavsagi'na kadar olan 2300 metrelik kisimda yol da kazi dolgu isleri olmak üzere altyapi çalismalarini büyük ölçüde tamamlayan ekipler, yola sicak asfalt sermeye baslayacak.

Ekipler, DISKI'nin yürütecegi yagmur suyu sebeke dösemelerinin ardindan Eski Siverek Caddesinin, Aram Tigran Kavsagindan Avsin Kavsagi'na kadar olan yaklasik 4 kilometre uzunlugunda 30 metre genisliginde olan yola 80 bin ton plentmiks, alttemel ve plentmiks temel serimi yaptiktan sonra 10 cm kalinliginda 21 bin ton bitümlü temel asfalt serecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile