Diyarbakir Cumhurbaskanini Karsilamaya Hazir

Diyarbakir Cumhurbaskanini Karsilamaya Hazir

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yarin Diyarbakir’a geliyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Diyarbakir’i son olarak 31 Mart yerel seçimlerinden önce 9 Mart 2019’da ziyaret etmisti. Erdogan, 9 Temmuz Cuma günü yarin, 2.5 yillik aranin ardindan Diyarbakir’a gelerek vatandaslarla bir araya gelecek. Büyük bulusma öncesinde yatirimlarla, projelerle ve misafirperver vatandaslariyla Diyarbakir, Cumhurbaskanimizi karsilamaya hazir.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatlariyla 19 yil önce tüm Türkiye’yi kapsayan konut üretim seferberligi basladi.

Bu süreçte konut ve sosyal donati üretiminde öne çikan TOKI, Türkiye’nin imar ve insasina çok önemli katkilar sundu. Diyarbakir’da, özellikle de Sur ilçesi ihyasinda önemli bir rol üstlenen TOKI’nin 1 milyonuncu konut anahtarinin teslim töreninde Cumhurbaskanin video konferans sistemi üzerinden katildigi törende, Vali Münir Karaloglu’na “Cuma gününe hazir misiniz?” sorusuna Vali Karaloglu, bunun üzerine “Bütün sehir heyecanla zatialinizi bekliyoruz. Insallah, Cuma günü Diyarbakir tarihi bir gün yasayacak” diyerek, Diyarbakir’in coskusunu dile getirdi. Cumhurbaskanini karsilamaya hazirlanan Diyarbakir’da il genelinde yapilan yatirimlar ve hayata geçirilen projeler sehrin çehresini degistirdi. Tarihi mekanlardaki restorasyon ve ihya çalismalarindan, gençlere dönük yatirimlara, yol, kaldirim ve altyapi hizmetlerinden kent meydani ve millet bahçelerine, hafif rayli sisteme kadar bir çok projeyle daha iyi bir Diyarbakir olusturuluyor. Diyarbakir’da her cadde ve sokaklara “Cumhurbaskanimiz Diyarbakir’a hos geldiniz” diye pankartlar asarak Erdogan’in yolunu gözlemeye basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile