Diyarbakır'da 1 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

Diyarbakır'da 1 Yıllık Kan Davası Sona Erdi

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yaklaşık bir yıl önce Ceylan ile Özcan aileleri arasında kavga nedeniyle başlayan husumet eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu’nun araya girmesiyle sona erdi.

Dicle’nin Kocaalan mezrasında yaşayan Ceylan ailesi ile Özcan ailesi arasında bir yıl önce kavga çıkmıştı. Bir yıl boyunca aralarında husumet bulunan Ceylan ile Özcan ailelerini eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu barıştırdı. Dicle’nin Kocalan köyünde gerçekleştirilen barış yemeğinde konuşan Salim Ensarioğlu, bugüne kadar ara bulucu olduğu en önemli davanın bu barışı sağlamak olduğunu belirterek, kendilerine düşenin her zaman barıştan yana olmak olduğunu söyledi.

Ensarioğlu, "Bugüne kadar araya girdiğim en kritik dava bu davadır. Çünkü Dicle’nin merkezinde yaşanan bu olay, Dicle’nin en büyük ailelerinden birisinin içerisinde olması nedeniyle tüm Dicle’yi hatta Diyarbakır’ı etkileyebilirdi. Kendi ilçemde, doğup büyüdüğüm bir yerde yaşanan bu olay tüm ilçeyi olumsuz etkilerdi. En ufak bir kıvılcım burada alev topuna dönebilirdi. Ancak hamdolsun ki olay bu boyutlara gelmedi. Dicle’de yaşayan bu ailelerimiz her daim barıştan yana olmuş ve şimdide bizleri kırmayarak barış için bazı olayları unutmuştur. Bu yüzden iki ailemize de teşekkür ediyorum” dedi.

Barış töreninde konuşma yapan Ceylan ailesinin en büyük üyesi 85 yaşındaki eski muhtar Ekrem Ceylan, barışa vesile olan Salim Ensarioğlu’na teşekkür ederek, savaşmanın kolay barışmanın zor olduğunu ifade etti.

Ceylan, "Boşu boşuna yaşanan bir olayda dört gencimiz yaralandı. Eğer benim 4 çocuğumda ölseydi yine de araya giren Salim Ensarioğlu nedeniyle affederdim. Çünkü hatır bizim için çok daha önemlidir. Kendimizi kırarız ama hatırı kırmayız. Bölgemizin, insanlarımızın barışa ihtiyacı vardır. Savaşmak kolaydır ama barış zordur. Siz zoru başardınız. Allah razı olsun” diye konuştu

İki ailenin tokalaşması ve mevlit okunmasıyla başlayan barış, ev sahibi Ceylan ailesinin verdiği yemek ile sona erdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile