Diyarbakir'da 17 Bin Metrekarelik Alanda Yesil Kusak Olusturulacak

Diyarbakir'da 17 Bin Metrekarelik Alanda Yesil Kusak Olusturulacak

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, Kayapinar ilçesinde 17 bin metrekarelik alanda yesil kusak olusturacak.

Büyüksehir Belediyesi, daha estetik ve yesil Diyarbakir için projelendirdigi çalismalari bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, Sanayi Mahallesi’nde ikamet eden çocuk, yasli, genç ve kadinlarin yararlanacagi yeni bir yesil alan olusturmak için çalismalara basladi.

Toplam 17 bin metrekare alan üzerine insa edilecek olan yesil kusak projesinin 13 bin metrekaresi bitki alani olarak degerlendirilecek.

Ekipler, yesil alan olarak ayrilan bölüme farkli türlerde 1500 çali, 278 agaç ve mevsimlik çiçek dikecek. Mahallenin sosyo-kültürel durumunu göz önünde bulundurarak çalisma yürüten ekipler, 17 bin metrekarelik alanda kapali tandir evleri de insa edecek.

Yesil alanin 3 farkli bölümüne çocuklar için oyun alanlari olusturulacak çalismada yetiskinlere dinlenme alani olusturmak için belirlenen alanlara 13 adet çatili piknik masasi ve 25 adet de oturma grubu yerlestirecek.

Gece aydinlatma birimleri ile de gece kullanima açik olacak olan yesil kusak projesinde gençler içinde bir adet basketbol sahasi yapilacak.

Ihalesi 6 Ekim’de yapilacak olan Sanayi Mahallesi Çevre Düzenleme Yapim Isi, yasal prosedürlerin tamamlanmasinin ardindan çalismalar altyapi islemleriyle baslayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile