Diyarbakir'da 2024 Yilinda 2 Milyon Turist Agirlanmasi Hedefleniyor

Diyarbakir'da 2024 Yilinda 2 Milyon Turist Agirlanmasi Hedefleniyor

Diyarbakir’da 48. Turizm Haftasi açilis programda konusan Vali Ali Ihsan Su, “2023 yilinda depreme ragmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattik. Insallah 2024 yilindaki hedefimiz 2 milyonu asmak. Simdi onun için çalismalarimiz devam ediyor” dedi.

Yenisehir ilçesinde bulunan Cahit Sitki Taranci Kültür Merkezi’nde 48. Turizm Haftasi açilis programi düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan konusan Vali Ali Ihsan Su, Diyarbakir’in tarihi, 12 bin 500 yil geriye kadar gittigini, o tarihten bugüne de 33 medeniyete ev sahipligi yapan bir sehir oldugunu söyledi.



33 medeniyetin her birinin de ilde eserlerini görmek mümkün oldugunu belirten Vali Su, mevcut turizm potansiyelini iyilestirmek için çalismalar yaptiklarini dile getirdi. Tarihi surlarin restorasyonu gerçeklestirildigini aktaran Vali Su, “Ayakta kalan 98 burç var ve ona bagli duvarlar; bunun 33 tanesini onarimini gerçeklestirdik, 33 tanenin onarimi devam ediyor. 32 tane iste projelendirme yaptik. Bundan sonra yapilmasi çalismalarini sürdürecegiz” dedi.



“Bayramda 400 bin üzerinde misafirimiz agirladik”

2022 yilinda il genelinde 1 milyon 70 bin turist agirlandigini hatirlatan Vali Su, söyle konustu:

“2023 yilinda malumuz 6 Subat felaketiyle sarsildik. Daha sonra çalismalara basladik, burayi destinasyondan çikartmayin dedik ve tekrar yukariya dogru ivmeyi kazandirdik ve 2023 yilinda depreme ragmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattik. Insallah 2024 yilindaki hedefimiz 2 milyonu asmak. Simdi onun için çalismalarimiz devam ediyor. Bayramda 400 bin üzerinde misafirimiz agirladik. Bizim tescilli 48 adet ürünümüz var. 48. Turizm Haftasi’nin hayirli, ugurlu olmasini diliyorum.”

Diyarbakir Il Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ise, 19 Nisan’da ilk seferi gerçeklestirilecek olan Mezopotamya Ekspresi ile Diyarbakir’daki turizm yogunlugunun daha da artmasi öngörülmekte oldugunu ifade etti.

Diyarbakir’a gelenlerin ugrak noktalarindan tarihin tanigi Diyarbakir Müzesi’nin de, artik haftanin 7 günü saat 19.00’a kadar ziyaretçilere hizmet verecegi müjdesini veren Genç, “Bakanligimiz öncülügünde konaklama tesislerinin sürdürülebilir nitelikte büyümesini temin etmek üzere Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programi olusturulmus, bu kapsamda konaklama tesislerine sürdürülebilir turizm sertifikasi alma zorunlulugu getirilmistir. ‘Bu yil Diyarbakir geçmis uygarliklarin sergilendigi bir açik hava müzesidir’ sloganiyla baslattigimiz 48. Turizm Haftasi ve turizm sezonumuzun ülkemize, milletimize ve turizm sektöründe yer alan otel, acente ve tüm isletmeler için hayirli, huzurlu, bereketli geçmesini dileriz” ifadelerinde bulundu.

Konusmalarin ardindan yarismalarda derece elde eden ögrencilere hediyeler takdim edildi. Program, daha sonra müzik dinletisi ve fotograf sergisinin açilmasiyla devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile