Diyarbakir'da 4 Bin 500 Ögrenci 'Gez-Gör' Etkinliklerinden Yararlandi

Diyarbakir'da 4 Bin 500 Ögrenci 'Gez-Gör' Etkinliklerinden Yararlandi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki bilgievi ve akademi liselerde egitim gören 4 bin 500 ögrenci “Gez-Gör” etkinligiyle kentin tarihi yerlerini gördü.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligina bagli bilgievi ve akademi liselerde ücretsiz egitim alan ögrenciler, temel derslerin yani sira sosyal etkinliklerden de faydalaniyor. Yaz aylari boyunca kent merkezi ve kirsalda yasayan ögrenciler için Diyarbakir’in tarihi ve turistik yerlerini tanimak amaciyla “Gez-Gör” etkinlikleri düzenlendi.

Etkinliklere Merkez, Selahaddin Eyyubi, Hani Gürbüz ve Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgievleri’nin yani sira Sur, Sehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Bismil Ahmedi Hani, Silvan El-Cezeri ve Hani Hatuniye Akademi Lise ögrencileri katildi.

Ögrenciler, Gez-Gör etkinlikleri çerçevesinde Suriçi, müzeler, camiler, Bakircilar Çarsisi, Dört Ayakli Minare, kütüphaneler, sergiler, Keçi Burcu, On Gözlü Köprü, Gazi Köskü’nü görme firsati yakaladi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü, Dicle Üniversitesi Kampüs Alanlari, Tekno-Kent, Geri Dönüsüm tesisleri ve mesleki tanitim gezileri ile ögrenciler yasadiklari sehri daha yakindan tanima imkanlari olustu.

Su ana kadar kent merkezi ve kirsalda yasayan 4 bin 500 ögrenci Gez-Gör etkinliklerinden yararlandi.

Büyüksehir Belediyesi, 2022-2023 egitim-ögretim yilinda düzenlenecek “Gez-Gör” etkinliklerinden 13 bin 500 ögrencinin faydalanmasini hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile