Diyarbakır’da 532 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır’da 532 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nün (KOM) düzenlediği üç ayrı operasyonda 532 kilo 750 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Antalya’daki görevine başlamadan önce son kez KOM önünde ele geçirilen esrar maddeleri ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçti. Diyarbakırlı vatandaşlardan helallik isteyen Sağlam, daha sonra ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili bilgi verdi. Sağlam, geldikleri günden beri çok iyi bir ekip ile birlikte hizmet verdiklerini söyledi.

KOM ekiplerinin son bir haftada üç ayrı operasyon gerçekleştirdiğini belirten Sağlam, bu operasyonlarda toplam 532 kilo 750 gram kubar esrar maddesi ele geçirildiğini ifade etti.

Ayrıca bu operasyonlarda 655 adet 9 milimetre çapında, 32 adet 7,65 milimetre çapında fişek, 385 adet 7,62 çapında G3 mermisi olmak üzere toplam bin 72 adet fişek ve 1 adet şarjörün ele geçirildiğini aktaran Sağlam, operasyonlarda yakalanan 3 şüphelinin adli makamlara sevk edildiğini, şahıslardan birinin tutuklandığını, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen 2 şüpheli şahsın da yakalanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Tarihin hiçbir döneminde olmayan operasyonların yapıldığını kaydeden Sağlam, “Ama bir anda her tarafa ulaşmak bu kritik yerlerde mümkün olmayabiliyor. Çünkü alanlar mayınlanmış. Bir operasyonu yapmak çok büyük bir terör operasyonu ile eş değer tedbirleri de gerektiriyor” dedi.

“BU KÜRT MESELESİ FALAN DEĞİL, BU RANT MESELESİ”

Ele geçirilen esrar maddelerindeki rantların tamamının örgüte gitmediğini vurgulayan Sağlam, “Bunlar ben inanıyorum ki önümüzdeki dönemlerde buradaki en uç köylere kadar operasyonlar yapılacak ve bunların önü kesilecek. Bunların önü kesilmeden bir şeylerin önünün kesilmesi mümkün değil. Biz de biliyoruz, herkes de biliyor ki bu Kürt meselesi falan değil, bu rant meselesi. Çünkü ne kadar hakkı hukuku verseniz de eğer kendileri ile yapılmış bir şey değilse, onların dedikleri bir şey değilse o zaman onu yok sayıyorlar. Bu bir Kürt meselesi değil, bu rant meselesi. Ve bunlar da rant yiyicidir. Ama bu memleket, bu insan, Anadolu insanı bu işe bir çıkış desteği veriyor ve devletin güvenlik güçleri işlerin çok farkında, bilincinde. Bunlarla yeteri çapta her gün güçlenerek, bilinçlenerek bunların üzerine gidiyor. İnşallah önümüzdeki dönemlerde böyle bir sorunumuz olmaz. Çocuklara kast etmemek lazım, katletmemek lazım” diye konuştu.

Sağlam, Diyarbakır’daki son gününde arkadaşlarının bu operasyonu kendisinin aktarmasını istediğini belirterek, mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Sağlam, daha sonra basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sağlam, gerçekleştirilen son atamalarda Antalya Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile